Nakon spekulacija koje su se pojavile još početkom godine, kompanija Amazon zvanično lansira svoju platformu za kupovinu luksuznih modnih komada, pod imenom Luxury Stores. Oscar de la Renta je prva modna kuća koja se priključila ovoj platformi, a očekuje se da će u nedeljama pred nama na desetine poznatih modnih i beauty brendova postati deo ovog projekta.

Kupovina putem aplikacija i mobilnih telefona je u porastu prethodnih godina, a Amazon je odlučio da svojim mušterijama ponudi aplikaciju koja će ih istovremeno upoznati sa brendom i njegovom vizijom i predstaviti proizvod na najbolji mogući način, a vašu kupovinu učiniti lakšom i zanimljivijom. Iz Amazona tvrde da su tokom 2019. godine njihovi korisnici kupili preko milijardu odevnih komada putem aplikacije, te je razvoj ove platforme predstavljao logičan sled događaja u cilju optimizacije iskustva korisnika.

Generalni direktor modne kuće Oscar de la Renta, Alex Bolen tvrdi da gotovo 100% kupaca njihovih modnih komada koristi Amazon na dnevnoj bazi za kupovinu različitih proizvoda. Na ovaj način, njihove stare mušterije moći će olakšano da kupuju proizvode svojih omiljenih modnih brendova, a moći će da zainteresuju i potencijalne mušterije, koje ranije možda nisu bile upoznate sa njihovim radom. Iz ove kompanije smatraju da je pogrešni ignorisati moderne inovacije, te da je potrebno pratiti svog kupca. Ukoliko su online platforme i online shopping ono što je zaživelo u prethodnim godinama, svi brendovi treba da se prilagode tim trendovima kako bi im kupci ostali verni, a njihova vizija i doživljaj koji nude relevantni.

Comments