Hot topics

Kako je protekao Philips Hairstyle Makeover + 3 frizure koje i ti možeš da isprobaš!

Biljana Tipsarević otkriva koje su boje ove jeseni

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

1/2

Profesorka Fakulteta digitalnih umetnosti i mentorka studijskog programa Modni dizajn, Ana Vasiljević predstavila je novu kolekciju “Silent Spectra” na Serbia Fashion Week- u, koja je oduševila sve prisutne savršenim dizajnom i načinom prezentacije.

Ovom revijom Ana Vasiljević je proslavila i deset godina javnog prikazivanja u modi, tako da se može reći da je profesorka i modna dizajnerka imala dva razloga za slavlje tog dana.

Ana Vasiljevic3 Ana Vasiljević predstavila NOVU kolekciju

Za novu kolekciju pod nazivom “Silent Spectra” dizajnerka je inspiraciju pronalazila u geometrijskim linijama i organskim formama. Stil kojim se dizanerka služila prilično je futuristički sa vrlo jasnim i arhitektkonski preciznim formama, ali  sa druge strane primetna je i igra na granici između čvrstih linija i mekih formi . To je ono što ovu kolekciju čini posebnom i pravim umetničkim delom.

Aana vasiljević1 Ana Vasiljević predstavila NOVU kolekciju Aana Vasiljevic2 Ana Vasiljević predstavila NOVU kolekciju

Na reviji su se nizali modeli koji nam govore o moći transformacije pri odevanju, gde jedna forma sadrži više opcija. Ova kolekcija je savršen primer za modele koji se nalaze na granici sadašnjosti ali sa dubokim pogledom u budućnost. Futuristički modeli koje je Ana Vasiljević prikazala donose nam i detalje koji su inspirisani radovima japanskog arhitekte Kengo Kume, koji je poznat po pejzažnoj arhitekturi inspirisanoj organskim formama i prirodnošću slojeva. Ovakve forme se u prirodi mogu naći upravo u pejzažima stena i kanjona. Pored toga, detalji organskih formi inspirisanih talasima mogu se naći i u radu dizajnera Čen Mina, a koji su takođe poslužili kao inspiracija slavnoj dizajnerki.

Ana Vasiljevic7 Ana Vasiljević predstavila NOVU kolekciju

Editors choice