Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Kako da 40-te budu nove 20-te: Ako još uvek ne koristiš ovaj sastojak u nezi kože lica, bilo bi dobro da počneš!

Šta oni koji ispunjavaju život zelenom bojom rade bolje od ostalih?

Zašto je serija Sluškinjina priča toliko relevantna danas i kako pomaže ženama da se (iz)bore za svoja prava

Da li možemo spasiti planetu Zemlju?

Tri sporty chic načina da nosiš patike ovog proleća kao Nina Seničar

Fenomen veštačke inteligencije ili zašto smo zapravo fascinirani serijom Zapadni svet

„Sve što možemo da zamislimo je stvarno“: U čemu se krila inspiracija i genijalnost Pabla Pikasa?

Horoskop otkriva: Šta vam je potrebno da čujete kad vam je srce slomljeno?

Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Ana Vintur je jedna od najuticajnijih žena današnjice, kada je svet mode u pitanju. Za razliku od modnih dizajnera, koji svojim kreacijama stvaraju širok spektar modnih trendova, ona ima jednu specifičnu moć, a to je da selektuje trendove koji se nude, da nameće “modnu agendu”.

Kolika je zapravo moć urednice najuticajnijeg modnog magazina “Vogue”, teško je proceniti. Možemo se osloniti na vrlo eksplicitne primere: Početkom prošlog meseca, teniserka Karolina Vožnjacki se, naime, ošišala istog dana kade joj je Ana Vintur dala savet da to uradi.

Sa druge strane, možemo da, prateći stilske transformacije nekih poznatih ličnosti nakon njihovog angažmana za “Vogue” i neposrednog kontakta sa Anom, naslućujemo o njenom stilskom uticaju. Pripremićemo vas unapred – rezultati su zapanjujući. Stiče se utisak da postoji neki neizbrisivi, misteriozni “Ana Vintur stilski efekat” na sve koji imaju prilike da provedu neko vreme sa ovom ekstravagantnom damom.

opra vinfri Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Transformacija stila Opre Vinfri, nakon 1998. godine, kada se poznata voditeljka pojavila na naslovnici “Vogue-a” i više je nego očigledna.

runi mara Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Stil mlade glumice Runi Mare toliko se promenio, da se zaključak da je Ana Vintur prepoznala potencijal i preoblikovala njenu pojavu, sam nameće.

kejt apton Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Promena Kejt Apton, od naslovnice “Sports Illustrated-a”, preko “Vogue-a” do današnje ekstravagancije i više je nego očigledna.

kim kardašijan Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Pojava Kim Kardašijan i Kanje Vesta na naslovnici “Vogue-a” bila je veliki presedan u karijeri Ane Vintur. Čini se da je nakon toga evoluirao i stil Kim Kardašijan, što mnogi pripisuju njenom suprugu. A da se nije i ovde ušunjao “Ana Vintur efekat”?

amal alamudin1 Ana Vintur efekat: Od Opre Vinfri do Amal Alamudin

Amal Alamudin je bila uticajna pravnica i veoma bogata žena i pre udaje za Džordža Klunija. Ipak, njen stil je oduvek odlikovala jednostavnost, minimalizam i poslovni komadi odeće. Na njenom nedavnom venčanju zapanjila nas je haljinama visoke mode koje je nosila, a kruna svega svakako je bila bajkovita venčanica Oskara de la Rente. Da li je stilska transformacija posledica ulaska u holivudski svet, ili činjenice da je upravo američki “Vogue” imao ekskluzivna prava da prvi objavi fotografiju venčanice, a da ja Ana Vintur bila jedan od počasnih gostiju mladenaca u Veneciji?

Jasna Stanić

 

 

Editors choice