Romantizam 

Romantizam je umetnički i intelektualni pokret nastao u Evropi krajem 18. veka, koji karakteriše pojačano interesovanje za prirodu, izražavanje emocija i mašte pojedinca, odricanje od klasičnih stavova i formi, ali i pobuna protiv utvrđenih društvenih pravila i običaja.*

Misli, gestovi i postupci protkani romantičarskim duhom.*

Anais Anais Girls Tribu 1 o Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja

Mirisi

“Anaïs Anaïs L’Original”

Nežan, nevin, senzualan, romantičan, nezaboravan “Anaïs Anaïs L’Original”.

Pol Ležer, tadašnji dizajner parfema za Firmenich, prvi je predložio kombinaciju belog cveća koja priziva miris ljiljana. Za njega je ljiljan bio očigledan izbor koji objedinjuje sve aspekte projekta dizajniranja novog parfema: nevinost, skromnost, predstavljanje mladosti, plemenitost, ženstvenost i večnost…

Iako je miris ovog cveta izrazito snažan, industrijski postupci ekstrakcije nisu se pokazali uspešnim. Dizajner parfema proveo je sate i sate brižljivo i detaljno proučavajući sve njegove odlike i nijanse: svež i zelen poput mirisa đurđice; pikantnija i teža nota poput kombinacije karanfilića i vanile, miris kože okupane suncem uz egzotično cveće  – dašak jasmina koji se stapa animalnim notama.

Robert Genon, Rejmond Čejlan i Rodžer Pelegrino zajedničkim naporom su “botanički” cvet Pola Ležera transformisali u delikatan i istovremeno snažan parfem isprepleten oko mirisa ljiljana. Beli bouquet predstavlja igru raskošne, tople svežine obavijene jasnim notama zumbula sa razigranim akordima kozje krvi i blistavog jasmina. Kako se tempo igre pojačava, kroz slojeve cveća počinje se razabirati uzvišena aura akorda ljiljana – najpre se oseća belina latica, a potom i tajnoviti zlatni dašak peludi koji poprima taman, animalni, skoro pikantni ton.

Vrsta mirisa: cvetni, zeleni, drvenasti

Anais Anais Original n Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja

Anais Anais Original

Anaïs Anaïs Premier Delice

Neodoljiv, vibrantan, sladak, sočan, svež, radostan i romantičan: Premier Délice govori jezikom savremene devojke.

Premier Délice su kreirali Dora Beghriše i Olivije Kresp, dizajneri parfema za Firmenich – bazne note belog cveća sjedinili su sa novim bojama.

One lebde na toplom, nežnom povetarcu poput hiljada perolakih leptira koji lepršaju oko probranog voća.

U parfemu možete namirisati najbolje sorte krušaka: glatka i nežna Bartlett; sočna i punašna Comice; pomalo opora i zrnasta Passe Crassane. Primesa šećera i ledena svežina razigravaju njihovu belu pulpu, dok ih dašak vanile obavija mirisom karamele. Gorki kakao daje kontrast u samom središtu bazne note i ostavlja dugotrajan miris na koži uz kombinaciju belih mošusnih nota.

Vrsta mirisa: cvetno-orijentalna, voćna, “jestiva”

Akord zelene kruške / esencija bergamota / esencija narandže / akord belog božura / apsolut jasmina / akord frezije / akord kokosa / ambrox / poboljšana esencija kedra

Anais Anais Delice n Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja

Anais Anais Delice

Tako je vintage, tako je cool/1978 – 2014.

Cacharel je Anaïs Anaïs predstavio svetu 1978. Mlade devojke su se u to vreme zaljubljivale u Džona Travoltu, izbeljivale kosu poput Debi Hari i bunile se protiv društvenih pravila slušajući Dejvida Bouvija. Te godine je lansiran Walkman, a 143 novorođene Francuskinje nazvane su Anaïs.

Od 1982. do 1985, u vreme kada je “Anaïs Anaïs” bio najprodavaniji parfem na svetu, preko 6,000 devojčica nazvano je tim imenom.

Danas ime Anaïs nosi preko 100,000 devojaka, od čega se samo u 1994. rodilo 6,000 beba koje su nazvane tim imenom. To su kćeri žena koje su sedamdesetih dobile na poklon svoj prvi parfem “Anaïs Anaïs”; buntovne su poput svojih majki, a raspolažu i modernom tehnologijom koja im omogućava da komuniciraju vrednosti pokreta čarobnih mladih žena, znanog kao #girlstribu – kreativnost, otvorenost, prihvatanje i ljubav prema vintage estetici.

Anais Anais Girls Tribu o Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja

Posetite AnaisAnais-cacharel.com 

Fascinantni podaci 

  •  Modna kuća Cacharel (osnovana u Nîmesu 1962) lansirala je “Anaïs Anaïs” 1978.
  •  Tokom prvih pet godina prodato je 35 miliona bočica.
  • “Anaïs Anaïs” je od 1982. do 1985. bio najprodavaniji parfem na svetu.
  • “Anaïs Anaïs” je u Francuskoj prvi parfem koji nose mlade devojke. 61,5% žena čiji je prvi parfem bio “Anaïs Anaïs” dobile su ga na poklon.
  • “Anaïs Anaïs” je i u 2014. jedan od najprodavanijih parfema u Ujedinjenom Kraljevstvu i Londonu, gradu u kojem nastaju novi trendovi.
  • “Anaïs Anaïs” se nakon lansiranja prodavao po trideset posto nižoj ceni od prosečne tržišne cene parfema jednakog kvaliteta, što ga je učinilo pristupačnijim ciljanoj grupi mladih devojaka.
  • Dotad neviđeni dizajn bele bočice koja se preliva poput opala nadahnut je starinskim bočicama za parfeme i još i danas odaje visoku modnu osveštenost i ljubav prema vintage estetici, koju je Cacharel počeo promovisati među prvima.
Untitled5 Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja Untitled6 Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja

CENA:

ANAIS ANAIS EDT 30 ML VAPO : 4,785 RSD
ANAIS ANAIS EDT 50 ML VAPO: 6,645 RSD
ANAIS ANAIS EDT 100 ML VAPO: 9,626 RSD
ANAIS ANAIS EDT 30 ML VAPO DELICE : 4,473 RSD
ANAIS ANAIS EDT 50 ML VAPO DELICE : 6,355 RSD
ANAIS ANAIS EDT 100 ML VAPO DELICE : 9,034 RSD

*(cena se može razlikovati po prodajnim mestima)

L’Oreal Balkan nema tačne informacije o cenama svojih proizvoda kod maloprodavaca, niti na bilo koji način utiče na njih.

Untitled7 Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja Untitled21 Anaïs Anaïs: Cacharel, miris koji osvaja
Comments