#BFFOREO FOTO-KONKURS: Budi zvezda modnog editorijala sa svojom najboljom drugaricom i osvojite LUNA play plus!

Ako si čula za “hygge”, obožavaćeš “fika” koncept: Skandinavski način pravljenja pauze za kafu

Ovaj puder možeš nabaviti u svakoj drogeriji – a koriste ga i poznate dame! Pronađi svoju nijansu!

We love: Čuveni Crushed Lip Color ruževi brenda Bobbi Brown stižu i kod nas!

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Vodič kroz modele cipela koje će savršeno pratiti tvoje autfite tokom cele letnje sezone

Testirali smo omiljene beauty proizvode Sare Jo! Ovo su naši utisci (VIDEO)

Kućna metoda uklanjanja neželjenih dlačica koju još nisi isprobala – a koja zaista radi!

Da li si spremna za leto? Ovakav način ishrane pomaže da ubrzaš svoj metabolizam do maksimuma!

Beauty trendovi 2018: Copy paste ili ostati svoja?

Anbb – muzika koja živi sa nama

Anbb – muzika koja živi sa nama

Anbb je muzički projekat koji su 2007. godine udruženih snaga pokrenuli Alva Noto (Alva Noto), kompozitor elektronske muzike i vizuelni umetnik, i Bligza Bargeld (Blixa Bargeld), kompozitor i vokalni performer. Bligza se proslavio kao lider i pevač Einsturzende Neubauten, mitske berlinske industrial-rock grupe, godinama je bio gitarista uz Nika Kejva (Nick Cave) i jedan od osnivača benda Nick Cave and the Bad Seeds. Karsten Nikolaj (Carsten Nicolai) poznatiji pod umetničkim imenom Alva Noto je kompozitor nove elektronske muzike, član muzičkih grupa Signal i Cyclo, i autor mnogih remiksa, uključujući i numeru “Innocence”, islandske pevačice Bjork (Björk).

slika 144 Anbb – muzika koja živi sa nama

Bligza Bargeld i Karsten Nikolaj

Njihova muzika predstavlja sudar dve generacije, i spajanje organskog i digitalnog. Spoj ova dva umetnika je potpuno iznenađujuć, s obzirom na njihove potpuno različite pravce. Sam Karsten je izjavio da nije verovao da će njegova muzika ikada imati i vokalni deo, ali da je Bligza bio pravi izbor. Neobično dobro funkcionišu kao tim, iako su se obojica na početku saradnje našli u neuobičajenoj situaciji. Bligza je bio naviknut na rad sa čitavim bendom, dok je za Karstena rad sa akustičnim instrumentima bio novina. Kažu da njihova saradnja izgleda kao dijalog – svaki u studio donosi svoju kreativnost i ideje, a krajnji ishod je muzika koja nosi autentičnost oba umetnika. Rezultat je projekat koji ima živu, fizičku dimenziju rok muzike, i eleganciju i čistotu elektronike.

Na pitanje kako izgleda stvaralački proces, Bligza kaže da stvara tako što je prestao da sluša muziku, i tvrdi kako u poslednjih 10 godina ne postoji ništa što je vredno pažnje. Njegov karakterističan pogled na muziku se ogleda u tvrdnji da zvuk nema kvalitet, i da nijedan zvuk nije kvalitetniji od nekog drugog zvuka. Važnost i lepotu zvucima dajemo mi, i to je suština. To je muzika.

Svaki njihov nastup je jedinstven i drugačiji, a poseban akcenat je na performansima koji predstavljaju prave spektakle. Njihovi jednoipočasovni nastupi zasnivaju se na dva izdanja iz 2010. godine – EP “Red Maruk Handshake” i LP “Mimikry”. Beograđani su imali prilike da ih čuju na Resonate festivalu, gde su izazvali opšte oduševljenje. Svojom autentičnošću i umetničkim kvalitetom ovaj muzički projekat se definitivno izdvaja iz mora komercijalne muzike, i svakako zavređuje pažnju.


Aleksandra Skorupan je ekonomista na papiru a u duši umetnik. Najlakše se izražava kroz fotografiju i pisanu reč, i veruje da imaju podjednaku moć. U slobodno vreme vodi modni blog Microcosmos.

Editors choice