Kada bi mogli da nastavimo narodnu pesmu “Početak bune protiv dahija” ono što se pre neko veče dogodilo u Topčiderskom parku mogla bi da bude peta “prilika koju sveci vrgoše”. Ako ste zaboravili o čemu se radi, to su bili znaci kojima su sveci poručivali Srbima da je vreme da se pobune protiv turske vladavine.

Na snimku, koji je za samo dva dana pogledalo više od 135 hiljada ljudi, iz mraka među drvećem pojavljuje se biće sa krilima, koje liči na anđela. Sve su zabeležili biciklisti koji su se u tom trenutku zatekli u parku na Topčideru. To što su doživeli opisali su kao božanstvena svetlost, koja se misteriozno pojavila među drvećem, dok su svetiljke u celom parku treperele. Misteriozno biće se na trenutak okrenulo prema njima, a onda nestalo.

Bozanstvena svetlost Božanstvena svetlost na Topčideru: Da li su nam potrebna čuda?

I dok nam gledajući ovaj snimak u glavi odjekuju stihovi Bore Đorđevića “pogledaj dom svoj anđele“, pitamo se da li je on stvarno sišao na zemlju kako bi “skinuo paučinu sa očiju”. Neki će možda ovo njegovo pojavljivanje protumačiti kao znak sa neba da je vreme za neke promene. Ili će njegovo pojavljivanje doživeti kao uvertiru za potpunu moralnu, duhovnu i kulturnu kataklizmu.

Comments