Vremenom shvatamo da je starenje potpuno prirodan proces, koji prihvatamo isto kao što prihvatamo svoje telo – onakvo kakvo jeste. I mada veliki deo selfcare filozofije leži upravo u prihvatanju, podjednako je važno da se kroz čitav život trudimo da budemo najbolja, najzdravija verzija sebe. Došao je trenutak da o starenju prestanemo da govorimo u negativnoj konotaciji i da ne mislimo samo o tome kako da ga “sprečimo” – već da se fokusiramo na negu kože kao odraz ljubavi prema svom licu i telu.

IMG 2596 scaled e1668509182206 Globalni anti age koncept – AGE ABSOLU za vašu savršenu kožu

Starenje ne treba sprečavati, već kožu treba negovati kako stari

Pogled na starenje počeo je da se menja na globalnom nivou, uz pomoć društvenih mreža i supermodela koji ne žele da njihova lica budu retuširana u mnogobrojnim kampanjama. Iako smo izvesno vreme bili naučeni da je vrhunac lepote nešto nedostižno – sada shvatamo da svako od nas poseduje prirodne atribute koji nas čine divnim ljudskim bićima i koje nema potrebe “korigovati”.

Upravo zbog te promene gledanja na starenje, učimo jedni druge kako da brinemo o sebi – zbog sebe i svog zdravlja. Otkrivamo da selfcare o kom toliko govorimo ne treba da bude nikakav luksuz ili povlastica, već način na koji se svako od nas ophodi prema sebi – kako spolja tako i iznutra. Zato sve više vodimo računa o tome šta unosimo u svoje telo, jednako koliko vodimo računa o tome šta nanosimo na kožu i kakav život vodimo.

Šta sve utiče na starenje?

Faktori uslovljeni genetikom

Kad govorimo o zdravom životu, uglavnom se fokusiramo na to da motivišemo ljude da se hrane zdravo, vežbaju, odlaze na psihoterapiju i umanje stres. Briga o organizmu iznutra – jednako je bitna kao i briga o spoljašnjem izgledu, ali, unutrašnjim promenama potrebno je posvetiti posebnu pažnju. Pored nasledne genetike, hormonske promene sa kojima se žene susreću tokom čitavog života i te kako utiču na izgled njihovog tela i kože, a neke od najvećih promena dešavaju se upravo u periodu perimenopauze i menopauze

Prvo što u ovom periodu života primetimo je da naša koža polako gubi svoj pređašnji sjaj, kao i da joj nedostaje elastičnost – a zatim i da su konture lica sve manje naglašene. Takođe, kada lučenje kolagena počne da se smanjuje, što se dešava već nakon tridesete godine života, potrebno je da koristimo preparate koji će taj nedostatak nadomestiti. 

Spoljašnji faktori zagađenja

Starenje kože ubrzavaju, naravno, i spoljašnji faktori kao što su UV zraci, zagađivači, duvanski dim… Oni utiču na našu kožu i druga tkiva od momenta kada smo se rodili, a do kumulacije njihovih uticaja dolazi onda kada uđemo u određene godine i naše telo izgubi agilnost. Pomenuti faktori utiču na to da se potporna vlakna transformišu, kao i umanje količina kolagena i elastina u koži – usled čeka nastaju prve fine linije. Zato je ključno da se okrenemo proverenim proizvodima koji će na pravi način negovati našu kožu i učiniti da ona graciozno stari – a naš izbor je anti-age koncept AGE ABSOLU, svetski poznatog francuskog skincare brenda Uriage.

Globalni anti-age koncept – AGE ABSOLU

Brend Uriage dobro je upoznat sa time šta zdrava, elastična i blistava koža predstavlja za ženu. Ona je izvor samopouzdanja, čini da se osećamo lepše i da kroz godine koračamo uzdignute glave. Upravo zato, Uriage je kreirao anti-age liniju AGE ABSOLU – namenjenu svim tipovima kože. U nastavku vam otkrivamo više o mnogostrukim prednostima AGE ABSOLU proizvoda, kao i na koji način ih možete koristiti u okviru svoje rutine nege i kombinovati sa drugim proizvodima iz linije AGE LIFT.

U čemu leži moć AGE ABSOLU proizvoda? AGE ABSOLU linija kreirana je sa ciljem da koriguje sve znakove starenja zrele kože: fine linije, bore, gubitak blistavosti, kao i gubitak tonusa i jedrine. Takođe, ova linija obezbeđuje prevenciju od štete izazvane ekspozomom. Na koji način ona to čini? AGE ABSOLU liniju čine AGE ABSOLU dnevna krema i noćna maska, čija formulacija stimuliše, odnosno boostuje sintezu protokolagena za čak neverovatnih 6 puta! Zašto je ovo toliko važno? Protokolagen je ključni sastojak u formiranju vlakana kolagena, koja zajedno čine fleksibilnu i gustu “mrežu” u dermisu. Ova mreža pruža podršku i daje otpornost i elastičnost epidermisu (ispod kojeg se nalazi), odnosno površinskom sloju naše kože, na kojem primećujemo prve naznake starenja. Naravno, anti-age nega pruža najbolje efekte onda kada je redovna, a mi vam u nastavku dajemo predlog dnevne i večernje rutine nege uz inovativne Uriage proizvode.

Dnevna anti-age nega uz Uriage

Dnevnu rutinu nege započnite AGE LIFT serumom, koji povećava elastičnost kože, štiti od plavog svetla i delikatnog je mirisa. Nakon njegovog korišćenja primetićete prijatan efekat zatezanja kože, jer ovaj serum ciljano deluje na gubitak čvrstine, tonusa i fine linije. Zatim, efekte seruma “zaključajte” AGE ABSOLU dnevnom kremom, koja koži vraća čvrstinu i daje željenu blistavost, zahvaljujući prirodnim bisernim česticama. Ova anti-age krema prikladna je za sve tipove kože, a u sebi sadrži vitamine C i E, hijaluronsku kiselinu, moćni prokolagen peptid, retinol i naravno – Uriage termalnu vodu, koja koži obezbeđuje adekvatnu, svakodnevnu hidrataciju. Dodajemo i to da je, po želji, možete naneti i uveče – kako na lice, tako i na vrat.

Ipak, ukoliko ćete se izlagati sunčevim zracima i spoljašnjem zagađenju, možete odabrati i Uriage AGE LIFT dnevnu kremu sa SPF 30 zaštitnim faktorom, koja će se pobrinuti da koža vašeg lica bude zaštićena od slobodnih radikala koji joj mogu naškoditi. Uz zaštitni faktor i zaštitu od plavog sveta, ova krema u sebi sadrži ši puter, retinol i hijaluronsku kiselinu – sastojke koji će redukovati fine linije, definisati konture i vratiti čvrstinu licu.

Kao deo dnevne rutine predlažemo vam da nanesete i Uriage AGE LIFT kremu za zonu oko očiju, koja će učiniti da i najtanja, najosetljivija koža bude adekvatno tretirana. Zaboravite na podočnjake i jutarnju nadutost kapaka, kao i fine linije koje se stvaraju u okoloočnom predelu!

Noćna anti-age nega uz Uriage

Koliko god da štitimo kožu u toku dana – slobodni radikali, ipak, dopiru do nje. Zato je izuzetno važno da svakodnevno odvojimo vreme i za noćnu negu. U nešto debljem sloju, na lice i vrat nanesite AGE ABSOLU hidratantnu noćnu masku sa ekstraktom nara, koja će podstaći regeneraciju vaše kože nakon dugog, aktivnog dana. Ova maska daje čvrstinu vašoj koži, a možete je koristiti svakodnevno, ili dva do tri puta nedeljno. 

Takođe, okoloočno područje u okviru večernje nege predlažemo da negujete uz Uriage AGE LIFT kremu za zonu oko očiju, koja će delovati tokom sna, dok se vaš celokupan organizam revitalizuje. Ujutru ćete se probuditi sa mekom kožom, bez nadutosti i sa osećajem svežine.

Briga o sebi i nega kože idu ruku pod ruku – zato odaberite Uriage i o sebi i svojoj koži brinite na najbolji mogući način.

Za više informacija o svim pomenutim proizvodima posetite Uriage vebsajt i zapratite Uriage na Instagramu i Facebooku.

Comments