Iako sam prešla tridesetu, moja motivacija ne opada. I dalje imam isti žar i nove ciljeve, želim da napredujem, budem uspešnija iz dana u dan i priredim sebi male pobede. Baš želim! Međutim, moja koža ne misli tako. Čini mi se da njoj motivacija opada. Nekada neće da sarađuje, čak i kada se ja osećam fenomenalno, ona kao da mi kaže: “Je l’ moramo i danas na posao?” Misliti samo pozitivno u ovom slučaju ne radi, mora se i delovati pozitivno.

I, pronašla sam nešto što mi je vratilo osmeh na lice, a ispostaviće se – i svežiji i odmorniji izgled. Brend Apivita otkrio je tajnu staru 4000 godina. Ta tajna zove se beli božur. U pitanju je cvet koji je simbol lepote, mladosti, borbe, prestiža i bogatstva. Cvet koji je bio carski simbol i ulepšavao dvorove, cvet kojeg pamti i starogrčka mitologija, postao je deo nove linije Bee Radiant.

No, krenimo od samog početka:

Zašto se umor na našem licu vidi više nakon 30. godine?

Moja koža je, onog trenutka kada sam krenula da osvajam svet, počela da gubi kolagen. Nije fer. Mada, tada me to baš i nije zanimalo, jer znakova upozorenja nije bilo. Kako sam prešla tridesetu, eto ih – prvi znakovi starenja, kao oštre strele lete ka meni kada god se pogledam u ogledalo. Rekla bih im da su dobrodošli, kao i svim promenama do sada, ali sa ovom sam još uvek na “vi” i na ogromnoj distanci. I masku bih stavila, ali samo preko očiju – da ih ne vidim.

Manje je elastičnosti, javlja se i hiperpigmentacija. A onda saznam i da moja koža gubi potkožno masno tkivo, koje se nalazi na najkritičnijim predelima – ispod očiju, oko nosa i slepoočnica.

No, nećemo više o tim teškim temama. Hoću da vam kažem da sam istraživala. I imam lepe vesti. Sve što je potrebno da uradimo kako bismo usporile starenje jeste da povećamo proizvodnju kolagena, elastina, hijaluronske kiseline, da pojačamo ćelijsku funkciju, stimulišemo regeneraciju kože, obezbedimo snažnu antioksidativnu zaštitu i regulišemo hiperpigmentaciju.

Šta je tako posebno kod linije Bee Radiant?

Iskreno, najviše me je privuklo to što ova linija predstavlja simbiozu prirode i nauke. A ja smatram da se svaki lek, i za zdravlje i za lepotu, krije u prirodi.

Proizvodi iz Bee Radiant linije sadrže beli božur koji doprinosi blistavosti i svežijem izgledu lica. Ujedno i hidrira, ima antioksidativno delovanje, doprinosi svežini i elastičnosti i daje mladalački izgled. Patentirani ekstrakt propolisa koji je zadužen za antioksidativnu zaštitu, povećava održivost ćelija za 40%, kao i nivo kolagena i elastina. Zbog glikogena kukuruza, osiguran je ćelijski rast, kao i proizvodnja hijaluronske kiseline za čak 80%. Prirodni glikoin jača samoodbranu kože i povećava vitalnost ćelija.

1 1 Otkrili smo tajnu nege kože staru 4000 godina: Kako da izgledamo mlađe i odmornije?

4 koraka do mladalačkog izgleda

Krema protiv prvih znakova starenja sa ječmom

U pitanju je gel krema koja ispravlja fine bore i linije, i što je najvažnije, štiti našu kožu od svakodnevnih spoljašnjih zagađenja iz životne sredine. Ukoliko je budeš redovno koristila, prerano starenje će biti zaustavljeno. Apivita uvek brine o ovim stvarima, tako da imamo dve različite opcije – laganu teksturu i bogatu teksturu. Obe su prožete supstancom hordenin koja se nalazi u ječmu i koja je zaslužna za otklanjanje mrtvih ćelija, ali i za blistavi izgled i ujednačen ten.

2 2 Otkrili smo tajnu nege kože staru 4000 godina: Kako da izgledamo mlađe i odmornije?

Krema za zonu oko oka sa jasminom 

Sećaš se da sam ti rekla da je najkritičnije područje zapravo područje oko oka? Tu se vide i podočnjaci i million malih bora. I sve to možeš ublažiti Bee Radiant kremom za zonu oko oka. Ova krema zaglađuje “fine” linije oko oka, smanjuje podočnjake i tamne kolutove od kojih nam se plače. Samim tim, kada se sve to ublaži, koža dobija odmorniji izgled. Zrno prirode koje je dodato u ovu kremu potiče od jasmina, koji je zaslužan za poboljšanje mikrocirkulacije konture oka i povećanje kolagena.

3 1 Otkrili smo tajnu nege kože staru 4000 godina: Kako da izgledamo mlađe i odmornije?

Serum sa zmajevim voćem 

Ovaj serum bi trebalo koristiti ujutru ili uveče pre dnevne kreme. Efekat – perfektan. Blistava koža, podmlađujući efekat i najbrže dejstvo. Primetićeš promenu već nakon prve upotrebe. A zbog čega zmajevo voće? Zbog toga što čuva mladost, a ublažava i bore i pege. Pritom, štiti kožu od stresa i upala.

4 Otkrili smo tajnu nege kože staru 4000 godina: Kako da izgledamo mlađe i odmornije?

Noćni gel-balzam sa bundevom 

Koji god tip kože da imaš, možeš da ga koristiš. Staviš ga pre spavanja i okrepljujući proces kreće tokom noći, kada dolazi do detoksikacije u dubljim slojevima kože. Enzimi bundeve deluju kao da ste uradili jedan efikasan piling, a koža će ujutru biti glatka i bez iritacija.

5 1 Otkrili smo tajnu nege kože staru 4000 godina: Kako da izgledamo mlađe i odmornije?

Efekat korišćenja

To je bilo prvo pitanje koje sam i sama postavila kada sam poželela da isprobam ovu liniju. Odgovor koji sam dobila, potvrdila sam kroz praksu korišćenja prozvoda. Rezultati su bili vidljivi nakon samo 14 dana korišćenja. Dakle, samo dve nedelje. Procenti kažu ovako: 91% zaglađenija koža, 87% blistaviji ten, 97% sveukupno poboljšanje stanja kože. A ja kažem: Više se od ove linije ne odvajam. Nakon mesec dana intenzivnog korišćenja primetila sam i da mi je ten ujednačeniji i da su mi one (ne)fine linije manje vidiljive.

Prirodna kozmetika Apivita nastala je u srcu Mediterana, u Grčkoj, davne 1979. godine. U pitanju je prirodna nega lepote, koja potiče od pčela u grčkoj prirodi. Poreklo ovih proizvoda je jako bitno, jer grčka priroda nudi odličan biodiverzitet, koji je posledica uređene i plodne zajednice pčela. Apivita nudi i linije za higijenu lica, hidrataciju kože, pilinge i maske za lice, kao i proizvode za higijenu i negu kose i tela.

Brend Apivita možete pratiti i na Instagramu, gde ćete biti u toku sa svim novitetima, ali i vrlo korisnim savetima u vezi sa temeljnom negom kože.

Naslovna fotografija: WANNABE MEDIA 

Jelena

WELLBEING je nova kategorija WANNABE MAGAZINE-a,
kreirana sa ciljem postizanja životnog balansa kroz edukaciju o dve glavne kategorije blagostanja - fizičkom i psihičkom/mentalnom čime želimo čitaoce da motivišemo da naprave promenu i da ih usmerimo u pravcu novih lifestyle navika sa pozitivnim uticajem na njihovo zdravlje.Saznaj više o svim WELLBEING temama na LINKU.Prati WANNABE MAGAZINE na

Comments