Walker primenjuje taj razigrani postupak i na portretima – čini se da njegovi poznati subjekti već igraju neku ulogu, nezavisno od autorovog pogleda kroz objektiv (portret Claire Foy, snimljen 2017. kada je glumila kraljicu Elizabetu).

Maštovita scenografija, upečatljiva odeća, brojni rekviziti i nadrealni elementi, podupiru sjajnu modnu fotografiju, istovremeno otkrivajući suptilnost ličnosti i odnosa među subjektima na fotografiji.

Rim radije koristi stare analogne fotoaparate, izbegavajući prednosti digitalne fotografije, koja danas predstavlja standard.

Izložba je jedinstvena i po tome što fotografije nisu pravljene za izložbu – portreti iz časopisa ostavljaju sasvim drugačiji utisak, predstavljeni kao fotografije, uokvirene i okačene na zid.

Wonderful People” je prva samostalna izložba portreta Tim Walker-a u jednoj privatnoj galeriji, zbog čega su u Michael Hoppen Gallery, veoma zadovoljni i ponosni. Tim Walker i Michael Hoppen su zajedno pretraživali bogatu arhivu njegovog stvaralaštva, kako bi pronašli najrazigranije portrete, koji dosledno odslikavaju autorovu imaginativnu viziju.


izvor naslovne fotografije: instagram.com/ourlifestylechoices

Brankica Milošević

Comments