Instagram ne mora da bude osoba da bi bio pravi trendseter! Bez obzira na to što je reč o samo još jednoj društvenoj mreži (OK, društvenoj mreži koju najviše volimo i koristimo skoro pa 24/7), neverovatno je to koliko ona ima uticaja na nas! Čak i kada onako neobavezno kliknemo na aplikaciju i prečešljamo najnovije objave, nemoguće je da ne uočimo nešto što nam se baš dopadne, toliko da odmah poželimo da to imamo/nabavimo/uradimo/pokušamo. I eto nama trendsetera! Instagram postavlja trendove, a ako nešto nije na Instagramu, ne samo da nije trend – nego ni ne postoji.

S obzirom na to da je fotografija način izražavanja ove društvene mreže, sasvim je logično da ćemo na Instagramu pronalaziti inspiraciju upravo za sve ono vizuelno – putovanja, makeup, modu. Zahvaljujući Instagramu smo stopostotno rešile da najzad posetimo taj Kapri, naučile kada se stavlja korektor, a kada rumenilo i hajlajter (i kojim četkicama!), saznale koji su to “vrući” modni trendovi aktuelni na ulicama modnih prestonica, o kojim to patikama bruji ceo svet i još mnogo, mnogo toga. I sve ovo je prilično sjajno iako ima onih koji će u svemu, pa i ovome, pronaći neku manu. Mi ćemo se danas fokusirati samo na prednosti “učenja” putem Instagrama i u to ime predstaviti nekoliko komada koji su top trend i #musthave, a koje naša omiljena društvena mreža i njegove influnserke preporučuju za ovu jesen.

Maksi haljina sa dubokim šlicem

Maksi haljine ne idu nigde, samo ćemo one letnje, lepršave i cvetne zameniti njihovim jesenjim varijantama – haljinama od tankog pletiva sa dubokim šlicem. Devojke obožavaju Jacquemus model koji je maksimalno sveden kako bi se lakše uklopio u tvoje svakodnevne modne zamisli. Odlično se kombinuju sa mikro tašnicama, bilo kojim nakitom, baš kao i sa statement obućom. Ova haljina je jedan od onih basic komada koji su ti definitivno potrebni za stylish jesen.

Biciklistički šorts

I dalje ne znam šta da mislim o ovom komadu (osim da mi liči na nešto što bih obukla za trening ili nosila kod kuće), ali izgleda da su ljudi jednostavno poludeli za biciklističkim šortsevima! I čak, ne samo da su ovi šortsevi imali svoj momenat na Instagramu, već i na modnim pistama, što znači da su stvari prilično ozbiljne. Svako ko iole prati modne trendove došao je u iskušenje da isprati i ovaj, a kako se savetuje, biciklistički šorts je najbolje nositi uz nešto duži sako i visoke potpetice, kako bi tom sportskom komadu obezbedila dozu ženstvenosti.

Comments