Svima nam je s vremena na vreme potrebno malo boostovanja optimizma i duha. Kada dođu teška vremena, a i te kako dođu i nekad deluje da su tu da ostanu, trebaju nam neki podsetnici i pokazivači kako da s evratimo na ground zero i počnemo sve ispočetka. Podsetnici šta smo i zašto započeli, ko smo, šta su nam životnji ciljevi.

I svako, ali baš svako ima neki svoj sistem šta su mu mali motivatori i kako ih upotrebljava- da li čita omiljenu poemu, citat ili obnavlja po milioniti put film za “krizne situacije”.

Ako nemaš svoju sigurnu opciju za izvlačenje iz bedaka, možda je red da konsultuješ zvezde.

Ovan

“Ne možeš požurivati nešto što želiš da traje zauvek.”
Kao hrabroj i odlučnoj, strpljenje ti nije baš najjača strana. Drži se ovog citata i upamti da je za zaista dobre stvari potrebno vreme. I to je okej.

Bik

“Bambus koji se povija je snažniji od hrasta koji se opire.” -japanska poslovica

Bikovi su super praktični, strpljivi i odgovorni, ali im je teško da se nauče kompromisu. Ako ti je teško da se prilagodiš situaciji i prilikama, seti se da je potrebna prava snaga da se uradi nešto za nekog drugog a ne samo za sebe.

Blizanci

“Nikada nećeš saznati dok ne kreneš.”

Radoznali Blizanci super prilagodljivi, prijateljski nastrojeni i zabavni, ali nekada ih spontanost čini nervoznim. Umesto da se predomišljaš oko neke pdluke, odlučuješ i odustaješ, imaj na umu da je najgora odluka uvek ona koju ne doneseš. Odaberi jedno i druži se toga. Živiš i učiš.

Rak

“Ljudi generalno vide šta žele da vide, i čuju šta žele da čuju.”- Harper Lee (“Ubiti pticu rugalicu”)

Komplikovani Rak je samo to- komplikovan. I to sa dobrim razlogom. Imate tendenciju da budete preemotivni, pa ti se mnogo puta pesimizam ispreči na putu da gledaš na stvari iz dobrog ugla. Ako ti je ovo poznato, imaj na umu da si ti ona koja BIRA kako će se osećati, kao i da uz svaku lošu stvar dolazi i neka dobra.

Comments