Drage moje dame, opet moram malo savetovati svoje kolege, saborce i sapatnike – pripadnike muškog roda.

Dakle, dok noćas sedim i izbijam klin klinom, odnosno nesanicu šoljom savršene Jacobs kafe, razmišljam o svim ženskim osobinama i akcijama koje me dovode do ludila. Razmišljam da li da ih poređam po azbučnom redu ili hronološki, po stepenu iritantnosti. Ne umem odrediti, na primer, da li me više nervira akcija – “čim se ukaže prilika rasteraj sve njegove drugarice”, ili “drami za svaku sitnicu, tako će uvek paziti šta radi”. Jednostavno, ne mogu da odlučim.

Drugo, nešto sam malo čitao i gledao kakve sve nebuloze pišu ljudi na Internetu po pitanju astrologije i kakva sve tumačenja dobijaju prijatelji kod “priznatih” astrologa za silne novce, pa sam opet upao u fazu “ma terajte se svi dođavola, ja da pišem više neću”.

Ali ‘ajde. Izađi i bori se. Pa smori se i zatvori se, i onda opet izađi i bori se. I tako krug dok ne padneš muerto. I kažeš sebi “lezi mrtav i odmori se”. A do tad – znaš već – izađi i bori se.

Dakle, ređam tako noćas jednu po jednu od “omiljenih” mi ženskih osobina, kafa ide li ide, a san ne dolazi u moje magične krajeve.

Posle nekog vremena, shvatim da bi opisivanje šta me sve nervira u ženskom ponašanju zahtevalo pisanje enciklopedije, a meni oduzelo najboljih trideset godina života. Samo u taksativnom nabrajanju.

Stoga u ove sitne sate odlučih da vam opišem jedan astrološki aspekt koji mi posebno ide na živac. To je loš aspekt Marsa i Meseca u ženskom horoskopu.

Dragi moji sapatnici, mučenici i saborci, kad vidim takav aspekt u ženskom horoskopu, kroz glavu mi instiktivno prođe misao “jao jebote, evo je još jedna patetična“.

Žene koje imaju u svom horoskopu konjukciju, kvadrat ili opoziciju ove dve planete su veliki rezervoari patetike. Njihov mozak ima specifičnu dedukciju, kojoj se možete diviti u smislu intelektualnog fenomena. One ama baš sve shvataju lično. Uzrečica im je “to može samo meni da se desi”. Podrazumeva se takođe da njih “niko ne voli” i da će se “svi od nje odmoriti kada konačno umre”. Te dve uzrečice takođe nosi i Mesec u Raku u natalnom horoskopu neke pripadnice napornijeg pola. Ako je taj Mesec u Raku još i u lošem aspektu sa Marsom, eto vam gospodarice patetike i velikomučenice u okruženju koje je ne razume i ne voli dovoljno. Ali to nije danas tema. Tema je loš odnos Meseca i Marsa uopšte.

Takve žene su obavezno nezadovoljne svojim emotivnim životom. Čak i ako pored sebe imaju savršenog muškarca koji ih beskrajno voli u kojeg su zaljubljene ne samo one, već i sve njene drugarice, one će opet biti nesrećne u ljubavi. Ne, nesrećne, nego najnesrećnije.

Postoje te neke suštinske finese koje za druge ljude nisu vidljive golim okom, ali ih one jako dobro prepoznaju i jednostavno znaju da nemaju sreće u ljubavi.

Njima je nemoguće udovoljiti. Za razliku od žena koje imaju loš aspekt Meseca i Sunca, žene sa aspektom Marsa i Meseca neće stalno tražiti da im ispunite neki novi hir. Vi jednostavno ne možete tu jednu jedinu stvar koja je njoj od “suštinske važnosti” u životu da uradite kako bi trebalo. Naravno, jer, vam nije stalo dovoljno.

Ne voliš je. Razumeš. Šta god uradio da dokažeš suprotno, ona jednostavno zna da je ne voliš. N-E V-O-L- I-Š!

To su one što na tvoje izvinjenje da se nećete videti danas, kažu “nema veze” takvim tonom da imaš osećaj da si lično ubio majku Bambiju. To su one žene koje kada im kažeš “ne svidja mi se kako ti stoji crvena boja” obavezno čuju “mislim da si ružna šta god obukla”.

Ili ako kažeš “danas idem sam sa prijateljima u grad”, ona kaže “ti se mene stidiš – želim ti da nađeš neku koja te neće ovako smarati kao ja”.

Kad je povedeš u grad u izlazak sa tvojim prijateljima, čisto da joj pokažeš da je se ne stidiš i da ne tražiš drugu, ona svojim govorom tela pokaže da joj je izuzetno dosadno, a nezainteresovanom facom učini sve da ti izlazak potpuno propadne. Gleda setno u plafon, vidno sedi u ćošku i nikome ne odgovara na pitanja. Jasno stavi do znanja svima u okolini da je ona tu, eto, samo reda radi. Kući ideš ranije, jer njoj celo veče cupka telo od napetosti. Prijatelji te ispraćaju sa pogledom punim razumevanja i saželjenja, a ti ideš prema autu svestan da drugačije nije moglo. I dok ti tokom vožnje nazad kući iznad glave ćutke sevaju munje i gromovi, ona upita iskreno začuđeno “šta sam sad uradila?”

Mada, to većina žena radi tako.

Evo zato drugi primer.

Kažem ja pre neki dan drugarici čiji dečko ima puno privatnih problema: “Pusti ga da malo ohladi glavu, sada ga svako u okruženju nervira. Ne može čovek da izađe na kraj sa svojim problemima. Nema to veze sa tobom.“ A ona čuje nešto otprilike ovako: “Ti si mu dosadila. On tebe više ne voli i misli da si ti uzrok svih njegovih problema.”

Bez šale i preterivanja.

Dakle, žene sa takvim aspektom u svom natalnom horoskopu, pored toga što su neviđeno patetične i što sve doživljavaju lično, imaju i neverovatnu potrebu da budu priznate kao osobe sa malo sreće i ljubavi u životu. Jedno od rešenja koje primenjujem u komunikaciji sa takvim ženama jeste da na prvu naznaku neke patetike odmah kažem: “To je zato što tebe niko ne voli, svi samo čekamo da umreš.” Ako ništa drugo, bar da joj uskratim zabavu dvočasovnog patetisanja u slobodnom vremenu između Šeherezade i Farme. Ili na svaku konstataciju odgovorim potvrdno sa pomalo političkim usklikom: “Tako je!”

Savetovao bih Vam još gomilu stvari, ali kao i svako pravo muško kad god je ženska patetika u blizini meni se prispava. Univerzalni lek muškarcu za sve ženske probleme je čvrst san. Univeralni lek za mušku nesanicu su ženske besne gliste. Tako je meni noćas ženska patetika odagnala sav popijeni Jacobs. I tako, dok vam polusvestan ovo pišem, u mislima se već okrećem na drugu stranu kreveta, a njene reči i njen patetični izraz lica se polako gubi u nekim zelenim pašnjacima i dalekom šumarku, tamo na brdu. I u suncu na zalasku i gomili nekih ovaca koje trče prema ogradi i preskaču je, a ja ih moram sve prebrojati – jedna, dve, tri, četiri, pet, šest…


Amitz Dulniker u zvezdanom nebu vidi šta ste sve sakrili od sebe i drugih. Zna šta želite, mislite i volite. Zna sve: da ste nesrećni, nesigurni, perverzni i neodlučni. Ako budete dobri, neće to podeliti sa drugima.

Comments