Drage dame, evo nas na našoj prvoj zajedničkoj virtuelnoj astro-kafici.

Jasno mi je da su svi zainteresovani odmah pročitati nešto o tome kakav je koji znak u seksu, ljubavi ili poslu, kako se ko slaže, šta sve utiče na karakter i slično.

Siguran sam da bi većina najradije čitala neko jednostavno tumačenje kako se slažu, na primer Rak sa podznakom u Lavu i Blizanac sa podznakom u Ribama. Na prvu loptu bih mogao ‘ladno reći: “nikako, dva različita sveta”. A opet, dogodi se u stvarnom životu da je to ljubav za sva vremena. Da vas ne bih odmah opteretio pričom o težnjama i karakteru, aspektima koje prave planete u uporednom horoskopu, pa aspektima njihovih dipozitora, tranzitima i direkcijama, danas ću pisati malo o samoj suštini astrologije.

Dakle, pre nego što pređem na “konkretne stvari”, objasniću kako i zašto vidim astrologiju kao izuzetno ozbiljnu nauku.

Kad u nekom društvu počne rasprava na temu astrologije, digne mi se kosa na glavi. Naročito kada čujem “pogodio je”, “nije pogodio”, “ja ne verujem u one horoskope što pišu u novinama” i slično. Prosto ne znam da li da se samo isključim ili da prvo izvređam sagovornika, pa da se onda isključim.

Eto, zamislite, ni ja ne verujem u horoskop u novinama, a razumem se u astrologiju. Horoskop u novinama je stvar razonode. Nešto kao vic dana ili strip. Znate li nekog ko veruje u dogodovštine Srbina iz vica koji na kraju uvek zajebe sve druge? Ne? Ni ja. Može li bilo ko iole ozbiljan verovati da postoji svakog dana samo dvanaest različitih sudbina za šest milijardi ljudi na svetu? Pa za to ne bi vredelo ustati iz kreveta.

Astro kafa sa Amitzom Dulnikerom Astro kafa sa Amitzom Dulnikerom: prva virtuelna kafa
Comments