Mars se 26. januara “ubacio” u strelčevsku energiju i tako će ostati do 17. marta. Ovaj Mars nam donosi želje i da je ljudsko biće verovatno jedino što bi stalno bombastično uzvikivao, iskreno verujući u to je: “Strast je jedina stvar za koju vredi živeti!”
Mnogo je trenutaka u životu kada osećamo vatru koja gori iznutra jer nešto baš ozbiljno želimo da uradimo, dobijemo, pronađemo, postignemo, ali istražujemo uslove i preduslove i pažljivo čekamo pravu priliku da se pojavi. E, to baš nije slučaj sa Marsom u Strelcu. On ne voli da čeka i više mu prija da preuzme stvari u svoje ruke i uradi nešto. Makar i pogrešio.

Mars je planeta akcije; a u vatrenom Strelcu nema puno vremena za “šta ako” i ostale slične scenarije, niti za preispitivanje sebe i ličnih motiva. Nije stvar u fluidnosti i spontanosti (koju bi recimo imao Mars u Blizancima) koliko u tome da ovaj Mars zna šta hoće, ide po to i nema nikoga ko bi ga u tome zaustavio.
S druge strane, on nije poput Marsa u Ovnu koji ide glavom kroz zid isključivo zbog spoljašnjeg cilja. Ne, ovaj Mars ima onu unutrašnju vatru koja ga nagoni da traga. Potreba za smislenim i značajnim.
Zato u emotivnom i seksualnom smislu ovaj tranzit omogućava da produbimo postojeće odnose sa partnerom, zbog intenzivne telo-um povezanosti po kojoj je Strelac poznat.

Na ljubavnom planu, ovo je vreme da se prepustimo nekome kome verujemo, znajući da je svaki naš deo siguran sa tom osobom, pa tako i najiskrenije, najintimnije želje. Fizička povezanost je podjednako bitna kao i intelektualna, ovaj Mars to zna i došao je da nas na to i podseti.

Mars u Strelcu želi da istraži sve što je ključno za veze i odnose koji su važni, a fizičko zbližavanje je samo trešnja na šlagu na torti. Bez adekvatne dubine i razumevanja ispod, kvalitetne emotivno intelektualne strukture, teško da će biti toliko kvalitetan.
A šta to donosi svakom znaku pojedinačno?

Znak ili podznak u Ovnu

Mars u Strelcu znači da je kod tebe u polju inostranstva i stranaca, visokog obrazovanja, kao i neke vrste oslobođenja. Zato je želja za putovanjem sada posebno istaknuta, kao i za partnerom iz inostranstva od koga možeš mngoo toga zanimljivog da čuješ.

Znak ili podznak u Biku

Mars će u ovom periodu biti u tvom polju većeg novca, i nasleđa. .Pažljivo sa trošenjem, ne nasedaj na rasipničku prirodu Strelca. Moguće upoznavanje partnera “na položaju”.

Comments