Oskar vikend nam se približava (4.mart jeeij) a to znači da imaš samo nedelju dana da se spremiš kako dolikuje i odgledaš sve što treba i spremiš se za veliki dan. U ovogodišnjim nominacijama ima svega od čudnog vodenog bića koje je odbojno i neodoljivo privlačno u isto vreme. Novinari koji su raskrinkali vladine tajne. Moćna privlačnost koja se razvija tokom dugog toplog leta u severnoj Italiji. Hit filmovi objedinjuju kontinente, ere, žanrove i jedna stvar je sigurna: neće ti biti dosadno da gledaš.

Ali odakle da počneš? Sa ratnom sagom ili dramom o izmučenom umetniku? Ako si preplavljena svom lepotom koja nam dolazi iz kinematografskog sveta, i ne znaš šta prvo da odgledaš, rešili smo da probamo da ti pomognemo. Povezali smo nominovane filmove sa 12 horoskopskih znakova. Umesto čitanja kritika, prati put zvezda do Oskara.

Ako si Ovan gledaj:

“Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”

Hrabri, odlučni i samouvereni, Ovnovi, su definitivno pioniri zodijaka, prvi u svemu.  Upravo zato, kao Ovnica možda nađeš sličnost sa Mildred Hayes, hrabrom i preduzimljivom protagonistkinjom filma, koja preuzima stvar u svoje ruke nakon što je njena ćerka Angela brutalno ubijena, a odgovor policije pasivan. Mildred na tri bilborda postavlja pitanje direktno upućeno gradskoj policiji, a posle toga preuzima i neke drastičnije mere uključujući i po neki Molotovljev koktel.

Ako si Bik gledaj:

“Dunkirk”

Epska drama Christophera Nolana prikazuje trud da se spasu savezničke trupe zaroblje na plaži Dunkirk, u Francuskoj. Da civili Ujedinjenog Kraljevstva nisu svojim čamcima prešli preko Kanala 400 000 vojnika bi zasigurno bilo mrtvo. Bikovi su stabilni i oni na koje svako može da računa u kriznim vremenima i što je najvažnije uporno tvrdoglavi pogotovo u borbi za pravdu i fer igru. Kao Bik, spasila bi svoje najbliže gde god da su i kakvom god problemu da se nađu na dnevnom ili životnom nivou, i zato će ova istorijska priča biti tvoj cup of tea. 

Ako si Blizanac gledaj:

Lady Bird

Režiserski debi Grete Gerwig, višestruko nominovan i nagrađivan, prikazuje Lady Bird (Saoirse Ronan) koja je spremna da se preseli u Njujork i postane zosoba sa zanimljivijim životom.Ali pre toga će morati da se izbori sa svojom seniroskom godinom u katoličkoj srednjoj školi u Sakramentu. Gretin sceniraio je prepun duhovitih i dovitljivih dijaloga i to je nešto što ćeš ti kao verbalno najekspresivniji znak Zodijaka posebno znati da ceniš.

View this post on Instagram

Fly Away Home. #LadyBird – This November.

A post shared by Lady Bird (@ladybirdmovie) on

Ako si Rak gledaj:

Zovi me svojim imenom

Iznad svega Rakovi vole dobru ljubavnu priču, a ove godine zaista nema bolje od ovog filma, i ne samo što nećeš biti razočarana ljubavlju koju ovaj film emituje nego ćeš vrlo verovatno ostati danima očarana. Emotivna romansa se razvija između Elija (Timothée Chalamet) koji svako leto provodi sa roditeljima u vili na severu Italije, i američkog studenta Olivera (Armie Hammer) koji dolazi da bude asistent Elijevog tate. Tako očinje ljubavna priča zbog koje ćeš plakati i smejati se u isto vreme.

Comments