Svi znamo da postoje takozvana pravila privlačnosti prema kojima nas neki ljudi neobjašnjivo privlače, iako nisu možda baš naš tip, dok nas neki drugi savršenog osmeha i manira, možda čak i nerviraju iako bi po svim stavkama trebalo da nam se dopadnu.
Astrologija ima delimičan odgovor na to pitanje, i jasno je čak i onima koji su najmanje upućeni u zvezde i planete da sam horoskopski znak (položaj Sunca) nema toliko uticaja koliko na primer položaj Venere ili Marsa, u nečijoj natalnoj karti, kada su u pitanju ljubavni odnosi. Tako, pozicija Venere pokazuje šta nas privlači, budući da ova planeta otkriva šta smatramo zadovoljavajući, lepim, šta volimo i šta nas “loži”.
Prema tome, u skaldu sa time u kom znaku mu je Venera otkrij i koji je njegov idealan tip žene! 

Ako on ima Veneru u Ovnu
U fizičkom smislu neretko ga privlače “ortak” tip devojke, sportske građe, koje su spontane, otvorene, direktne i iskrene. Superosećajne žene ili povučene definitivno nisu baš prvi izbor za ovakvog muškarca, budući da njegova vatrena Venera ne zna da im priđe na pravi način, i jednostavno su mnogo naklonjeniji jakom, nezavisnom tipu žene.

Ako on ima Veneru u Biku.
Venera u Biku je “kod kuće” što znači da tipa sa ovakvom pozicijom privlače žene koje su sinonim ženstvenosti. Figura peščanog sata, prirodne i smirene, i izuzetno ženstvene. Više preferira tradicionalne ženske tipove nego agresivne i direktne pripadnice lepšeg pola. Senzualnost i jednostavnost su najprivlačnije ovoj Veneri, a ženstvena nežna seksualnost ne prenaglašena, je ideal.

Ako on ima Veneru u Blizancima
Muškarcu sa ovakvom pozicijom je prvenstveno neophodna mentalna stimulacija. On se ne zaljubljuje u izgled nego u reč i misao. Inteligencija i živahnost su mnogo bitniji nego kako partnerka izgleda, iako se češće opredeljuje za sportski tip devojke, pre mršaviji nego izrazitih oblina. Sa ovim čovekom nikada nije dosadno, i jedino što traži jeste aktivna partnerka u zločinu.

Ako on ima Veneru u Raku
Ovaj tip voli žene koje su prefinjene, nežne, slatke i toplog srca. Privlači je jednostavna ženstvenost, a ne devojke koje preteruju sa nakitom, šminkom i ekstravagantnom odećom. Devojka u jednostavnoj letnjoj haljini sa malo dubljim dekolteom (prirodnim!) koja širi auru nevinosti i pomalo i bespomoćnosti, i ima potrebu za posvećenošću je ideal u njegovoj glavi. Muškarci sa Venerom u Raku se plaše odbijanja, i zato ih skoro nikada ne privlače mnogo samouverene, glasne i samodovoljne žene.

Comments