Živimo u vremenu u kojem je izbor brendova zaista veliki, a mnogi proizvodi o kojima smo donedavno mogli „samo da sanjamo“ – postali su nam dostupni. Takođe, živimo u vremenu neizvesne budućnosti, svesni toga da ako želimo bolju budućnost za sve nas, moramo da delamo već danas. Zato su naši kriterijumi pri odabiru brendova postali „oštriji“ nego ranije, a uz to što očekujemo kvalitet proizvoda i adekvatnu cenu, izuzetno nam je važno da su brendovi čije proizvode kupujemo humani

Time što biramo brendove koji svet ostavljaju boljim nego što su ga zatekli, mi i sami podržavamo promenu nabolje na globalnom nivou. Kada posmatramo rafove sa kozmetičkim proizvodima, prelistavamo brošure ili pak skrolujemo kroz online shopove – naše oči prvo primete da li ovi proizvodi sadrže oznaku da novac od njihove prodaje odlazi u humanitarne svrhe, a tek onda se fokusiramo na nijanse, boje, teksturu, miris… Kao narod smo postali daleko svesniji svog uticaja na svet oko sebe i samim tim uvek imamo na umu šta tačno kupujemo, kao i od koga. 

Važno je da je osoba koja je proizvela proizvode koje želiš zadovoljna svojim poslom. Važno je da kompanija u kojoj su oni nastali zna koliki ekološki otisak ostavlja za sobom. Važno je da novac od njihove prodaje podržava humanitarne aktivnosti.

Sve je važno i zato je važno da biraš ne samo proizvod, već i kompaniju.

20 godina FB post 01 Kako se prepliću lepota i aktivizam?

Ako želiš da budeš deo promene na globalnom nivou i kupuješ svesno, na tvom „radaru“ trebalo bi da se nađe brend Avon – koji u Srbiji uspešno posluje već 20 godina, dok je na svetskoj sceni proslavio svoj neverovatni 135. rođendan! Više od jednog čitavog veka tradicije i uspeha definitivno je razlog za slavlje, a kompanija Avon, koja je deo grupacije Natura & Co Group, i te kako ima čime da se pohvali.

Iako postoji velika mogućnost da si se već susrela sa brendom Avon (koji su neretko koristile naše mame i starije sestre), ovog puta smo tu da te uputimo u vrednosti koje Avon neguje i podršku koju ovaj brend pruža kada je u pitanju dobrobit žena širom sveta. 

A šta to Avon konkretno čini?

Avon pruža podršku ženama

Avon svojim pogledom na lepotu i neprestanim aktivizmom stvara bolje sutra za žene – već danas. Preko pet miliona savetnica za lepotu sarađuje sa Avonom, a ova kompanija podstiče ekonomsku samostalnost žena. Avon se već dugi niz godina bavi temama važnim za zajednicu u kojoj posluje, podržavajući ciljeve koji doprinose zdravlju i dobrobiti žena. Deo promene koju je Avon pokrenuo možete biti i vi – jer kompletan bruto profit od prodaje proizvoda označenih plavom ili roze vrpcom odlazi u fond „Reci NE nasilju nad ženama“ i fond „Akcije za borbu protiv raka dojke“. U svrhu borbe protiv raka dojke na globalnom nivou Avon je donirao čak milijardu dolara, dok je u okviru pomenutih humanitarnih akcija u Srbiji donirao oko 800.000 dolara. 

Avon posluje odgovorno

Avon je ekološki svesna kompanija, koja svoje poslovanje preusmerava prema obnovljivim izvorima. Oni nastoje da svet ostave boljim nego što su ga zatekli, a od 2005. godine do sada već su smanjili emisiju ugljen-dioksida za 53%. Recikliraju na globalnom nivou, a 99% papira iz njihovih brošura dolazi iz sertifikovanih održivih izvora!

Avon spaja lepotu i nauku

Da, želimo da šminkom naglasimo prednosti svog lica, ali isto tako – želimo inovativne formulacije koje će biti dobre po našu kožu. U timu kompanije Avon nalaze se talentovani naučnici i naučnice, kao i eksperti inženjerstva, zaslužni za beauty proizvode vrhunskog kvaliteta. Njihovi proizvodi kreirani su uz pomoć vrhunske tehnologije, prate aktuelne i postavljaju nove trendove u svetu lepote i nege, o čemu jasno govori činjenica da Avon proda 7 bočica mirisa svake sekunde! Avon je zaslužan za čak 750 patenata, a u prethodne tri godine ova kompanija osvojila je preko 300 nagrada.

Izaberi Avon, podrži žene i napravi razliku!

Za više informacija o brendu Avon posetite njihov veb-sajt i zapratite Avon Instagram i Facebook stranice.

Comments