Tokom leta se obično manje posvećujemo svakodnevnom feniranju i stilizovanju kose (čast izuzecima), jer je jednostavno lakše da je češće peremo i ostavljamo je da se sama osuši kako bismo se makar nakratko spasile od letnjih vrućina. Takođe, beach waves talasi postaju aktuelni, jer nam se tokom leta budi neodoljiva želja da izgledamo kao latino zavodnice, ali ponekad nam je ipak potrebno još nešto kako bismo upotpunile svoj letnji look. To “nešto” ovog leta mogu biti upravo male, baby pletenice kreirane od pramenova koji vam uokviruju lice – a ovaj neobični trend vratio nam se pravo iz detinjstva, odnosno perioda ranih dvehiljaditih godina. One su veoma lake za kreiranje, efektne su, uglavnom svima odlično pristaju, a izuzetno su brz način da izgledate kao da ste se zapravo potrudili oko svoje frizure.

Šta više poželeti? U nastavku vam predstavljamo šest načina na koje ih ovog leta možete nositi.

Svetliji pramenovi upleteni u pletenice

Svetliji pramenovi koji uokviruju lice u jednom trentku doživeli su neverovatni comeback, i mogli smo ih videti na skoro svim poznatim ličnostima i influenserkama na Instagramu, bez preterivanja. Čitava generacija Z oberučke je prihvatila ovaj trend i mada je on konačno na svom izmahu, ipak uspeva da se održi tokom ovogodišnjih letnjih meseci, jer da se ne lažemo – leti svi želimo da imamo onu prafu surfersku kosu prošaranu svetlim pramenovima. Ako i dalje imate svetle pramenove oko lica, savršen način da ih stilizujete jeste da ih uvežete u opuštene, tanke pletenice. Ukoliko iskoristite i mali pramen tamnije kose pre vezivanju, dobićete prošarane pletenice, koje takođe mogu izgledati atraktivno.

Baby pletenice i talasasta kosa

Talasasta kosa je naročito popularna leti, a što bujnija i (namerno) neurednija – to bolje. Ako želite da svoju messy, letnju talasastu kosu malo stilizujete i umirite, a da pritom ne izgubite na volumenu i ne poremetite je, takođe je savršen način upravo taj da samo dva pramena oko lica uvežete u pletenice. Kako bi vam i pletenice izgledale opušteno, nemojte ih uplesti do kraja, već samo do pola, gde ćete ih uvezati gumicom.

Baby pletenice u stilu Sharon Tate

Nekadašnja glumica Sharon Tate, koja je u svoje vreme važila za pravu lepoticu, prvi put je popularizovala frizuru sa dve pletenice oko lica još 1968. godine, na Kanskom filmskom festivalu. Ona je tada, u prepoznatljivom i aktuelnom hippie stilu, uvezala dve pletenice, koje su delovale kao da uopšte nisu uvezane gumicom. Ovaj look nedavno je rekreirala glumica Margot Robbie, na premijeri filma “Once Upon A Time… In Hollywood”, u kojem je i igrala mladu Sharon Tate. Ovo je bio kako savršen omaž glumici, tako i odličan letnji izbor frizure.

Comments