Organizatori “Balkan Art Fashion Event-a”, manifestacije koja okuplja mlade modne dizajnere iz regiona sa ciljem da promoviše njihov talenat, ostvarili su saradnju sa dve prestižne modne manifestacije u regionu.

dejan popovic Bafe šalje najbolje mlade modne dizajnere na Nedelju mode u Ljubljani i Skoplju

Zahvaljujući tome organizatori Ljubljana Fashion Week-a odabrali su da na svojoj manifestaciji prikažu jednu mušku i jednu žensku kolekciju autora Dejana Popovića iz Srbije i Marie Krnić iz Hrvatske kao predstavnika mladih snaga regionalne scene, dok će Nika Cujić i Tijana Mladenović zahvaljujući BAFE-u prikazati svoj rad na Nedelji mode u Skoplju.

BAFE je takođe dodelio i nagrade učesnicima sedmog izdanja manifestacije u sledećim kategorijama: za najboljeg ženskog modela izabrana je Luna Sakradžija, dok je to priznanje u konkurenciji muškaraca dobio Branko Kašerić. Za najbolju žensku kolekciju odabran je rad autorke Ivane Janjić iz Hrvatske pod nazivom, a za najbolju mušku proglašena je kolekcija studija „Vaan-Gool“ iz Crne Gore.

luna sakradzija Bafe šalje najbolje mlade modne dizajnere na Nedelju mode u Ljubljani i Skoplju branko kaseris u kreaciji marije krnic Bafe šalje najbolje mlade modne dizajnere na Nedelju mode u Ljubljani i Skoplju ivana janjic Bafe šalje najbolje mlade modne dizajnere na Nedelju mode u Ljubljani i Skoplju ivan golubovic vaan gool Bafe šalje najbolje mlade modne dizajnere na Nedelju mode u Ljubljani i Skoplju

U okviru sedmog izdanja „Balkan Art Fashion Event-a” koji je održan u decembru 2015. u okviru 12 modnih revija u prostoru Studentskog kulturnog centra u Beogradu, svoje stvaralaštvo je predstavilo blizu 60 autora iz Bosne i Hrecegovine, Crne Gore, Hrvatske, Makedonije i Srbije. Učesnici su odabrani konkursom na koji je stiglo je više od 200 prijava iz celog regiona.

Osnovi cilj BAFE-a je da stručnu i širu javnost upozna sa stvaralaštvom mladih autora i pruži im podršku u promovisanju svog rada. Sa tom idejom raspisan je i konkurs za VIII izdanje ove regionalne smotre, a detalji u vezi sa konkusrom se mogu pronaći na Facebook stranici i na sajtu.

Comments