Kristian Lakroa (Christian Lacroix) je ilustrovao “Uspavanu lepoticu” za englesku novinarku Kamilu Morton (Camilla Morton) koja time otvara seriju “Memoara modnih bajki”.

illustrazioni lacroix 6 528 450x528 Bajke su za decu? Sada ih pričaju i kreatoriVeć ih poznajemo, one su princeze modnih revija, prelepe, ali skromnog porekla i burne prošlosti, kapriciozne i iz dobrih porodica. Bajkovite haljine i dekor iz snova, koji su u stanju da nam ispričaju čarobne priče, takođe oduvek čine deo zamišljene slike u našim glavama. Mali je korak od ove tačke pa do zahteva kreatorima visoke mode da uzmu u ruke papir i olovku i naprave skice pravih pravcatih bajki.

Mora da je nešto slično pomislila i engleska novinarka Kamila Moron (Camilla Morton) autorka bestselera “Kako hodati na visokim potpeticama” kada je predložila Kristianu Lakroa (Christian Lacroix ) da ilustruje Uspavanu lepoticu, započevši tako seriju Memoara modnih bajki.

Afirmisani francuski stilista nije oklevao i  odmah je napravio  slike izuzetno bogate bojama, autobiografskim znacima sa malim, nežnim Kristijanom koji nosi naočare.

illustrazioni lacroix 1 528 Bajke su za decu? Sada ih pričaju i kreatori

S druge strane, čuvena priča braće Grim je uzeta sa ciljem da bar delom, metaforički ispriča malo o životu stiliste.Priča o “Uspavanoj lepotici” dostupna je na engleskom jeziku na sajtu Amazon.

illustrazioni lacroix 4 528 450x528 Bajke su za decu? Sada ih pričaju i kreatori

Priča Moronove napreduje sa sličnim projektom, koji će kao ilustratora imati Manola Blanika (Manolo Blanhik ). Za sada ostaje tajna koju će bajku raditi, ali ako ćemo da pogađamo bilo bi ga vrlo lako zamisliti kako se bavi Pepeljugom.

illustrazioni lacroix 5 528 450x528 Bajke su za decu? Sada ih pričaju i kreatori

Ivana Močević je profesor italijanskog jezika i književnosti, težak zavisnik od dobrih romana, poezije, nasmejanih i hrabrih ljudi, kafe, svih vrsta slatkiša, putovanja. Obožava Beograd, svoju sestru i svoje čarobne prijatelje.

Comments