Iako su u početku predstavljali tradicionalnu uniformu za pilote, vojnike i policiju, bajkerski prsluci su vremenom postali omiljeni i među civilima upravo zbog prednosti koje nošenje ovog modela pruža.

U poslednjih nekoliko sezona možemo reći da je postalo i jedan od vodećih modnih trendova i da pored kožne jakne zauzima važno mesto u street style autfitima. Naravno, tokom godina modna industrija je prvobitni model kožnog prsluka modifikovala u nešto modernije modele koje tržište zahteva. Oni su sada dosta kraći, strukirani, ukrašeni nitnama i rajsferšlusima i šiveni u kreirani u različitim bojama.

Nošenje ovakvog prsluka mnogo je popularnije kod žena nego kod muškog pola, upravo zato što su dame poželele da svom ženstvenom stilu dodaju malo oštrine. Bajkerski prsluk idealan je komad za ovakav stil i možete ga kombinovati apsolutno uz sve što vam padne na pamet. Za razliku od kožne jakne prsluk možete nositi i na višim temperaturama i tokom cele godine, a često daje i poseban utisak odvaženosti svedenom autfitu.S24 Bajkerski prsluk: Vaš OMILJENI komad odeće ove sezone

Bajkerski ili moto prsluci najčešće su sačinjeni od kože, ali se takođe mogu naći i oni od svile ili štofa. Kako njihova popularnost i traženost raste tako se i modna industrija prilagođava i popularni model dizajnira i proizvodi od različitih materijala za sve vremenske prilike, kao i u različitim bojama za različite ukuse. Pored crnih u poslednje vreme često možemo videti i one u beloj ili krem boji, što čini odličan pandan klasičnom crnom prsluku.

S8 Bajkerski prsluk: Vaš OMILJENI komad odeće ove sezone

Njih možete kombinovati identično kao i crne, u zavisnosti koje još odevne komade nosite. Ukoliko kombinujete uz pamučnu haljinu na pruge beli prsluk je dobar izbor jer ćete razbiti tu očekivanost pruga i crnog prsluka. Još ako ponesete torbu u nekoj od upečatljivih boja onda ste napravili dobitnu kombinaciju . Malo boje na svakom autfitu dobro dođe.

S62 Bajkerski prsluk: Vaš OMILJENI komad odeće ove sezone
Comments