Hot topics

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Testirali smo FOREO LUNA fofo uređaj za čišćenje lica – ovo su naši utisci!

Leto u gradu? Ovako možeš da provedeš svoj savršeni dan!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

Sve što ti je potrebno za savršenu, opuštajuću kupku

1/2

Strast je često precenjena, ali divno je prepustiti joj se. Proračunate i hladne osobe, koje realnosti pristupaju odgovorno i strateški deluju tako dosadno i naporno – u čemu oni uopšte uživaju, kad u njihovom životu nema intenziteta, strasti koja uzdiže do nebesa (i padova koji završavaju na dnu bunara). 

Strast je slavljena kao najvažnija životna sila, pokretač i motor najvećih dostignuća. Ali, ako je strast inicijalna, ona nema snagu istrajnosti. Strast plane i izgori, potroši se. Odlično je imati svoju strast, baciti se u nešto sa svom snagom, ali bolje je istrajavati kroz zahteve realnosti. Ponekad, najveća strast je najveća prepreka do uspeha. 

Kako da izvedeš da strast ne radi protiv tebe, nego za tebe, kako da pronađeš ravnotežu između strasti i dužnosti? Između uzbudljivog i dosadnog, između entuzijazma i istrajavanja? 

Svrha je način da se vatra strasti pretvori u žar, koji istrajno tinja i u kome nećeš sagoreti. Umesto da tražiš svoju strast, pronađi svoju svrhu, svoj smisao, svoj unutrašnji motiv, svoj perpetuum mobile, koji će nastaviti da se kreće, sve dok dišeš. Strast bez svrhe je izgaranje, na nivou emocija i na nivou ega. Svrha usmerava vatru strasti u žar istrajnosti. Svrha daje osećaj dužnosti, a dužnosti nije potrebna strast i inspiracija. 

Editors choice