Revija Balenciaga haute couture za jesen 2024/25. u Parizu okupila je holivudske zvezde, a tokom jučerašnjeg dana Nedelje visoke mode videli smo i nove Elie Saab i Jean Paul Gaultier haute couture kolekcije.

Balenciaga haute couture za jesen 2024/25.

Demna Gvasalia je odao počast Cristobalu Balenciagi, osnivaču modne kuće, uključivši četiri njegova prepoznatljiva elementa dizajna u novu kolekciju: ekscentrične kape za glavu, tri četvrtine duge rukave, profilne siluete i inovativne tkanine. Međutim, Demna je reinterpretirao ove elemente kroz svoj mračni objektiv. Odevni komadi bili su fascinantan sukob između Balenciaginog nasleđa i Demnine avangardne vizije.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga)

Demna je poznat po inovativnom pristupu modi. Ova kolekcija se sastoji od odeće napravljene od prerađene tkanine, iskazujući njegov održivi pristup visokoj modi.

Atmosfera revije bila je iznenađujući kontrast u odnosu na smelu odeću. Održana je u Balenciaginim istorijskim salonima, umirujućeg ambijenta, sa mantrama samopomoći koje su puštane u pozadini.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Balenciaga (@balenciaga)

Nicole Kidman je bila gost ove revije, a pojavila se u pratnji svoje ćerke Sunday Rose. Obe su nosile crne Balenciaga haljine.

Katy Perry je došla u ekstravagantnom izdanju – iscepanim čarapama, preko kojih je nosila samo bundu.

Joey King je čuvene Balenciaga helanke kombinovala sa disco topom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joey King (@joeyking)

Naomi Watts je izabrala glamuroznu belu haljinu sa naglašenim ramenima.

Drag kraljica Alexis Stone, poznata po maskiranju u poznate ličnosti, ovoga puta se pojavila kao Miranda Priestly iz filma The Devil Wears Prada.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Style Echo (@style__echo)

Elie Saab haute couture za jesen 2024/25.

Kolekcija Eliea Saaba odvela nas je na putovanje kroz fantastičnu, gotički inspirisanu baštu. Revija je otvorena dramatičnom izjavom – praskom smele crne boje ukrašene živopisnim magenta i tirkiznim cvetovima. Ova paleta boja, inspirisana ruskom umetnošću, postavila je ton za reviju.

Snaga i ženstvenost isprepletene dok su kožne operske rukavice dodale dašak bunta Saabovim prepoznatljivim siluetama. Ove sezone, međutim, videli smo više svedenijih kreacija i suknji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lis Lopes 👑 (@lislopees)

Haljine sa resama u svetlijim nijansama su na pistu donele pokret i energiju. Ogrtači su krasili leđa, stvarajući iluziju krila.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by CATWALKATS (@catwalkats)

Na ovoj reviji, pevačica Elie Goulding i modna ikona Olivia Palermo zajedno su pozirale u ženstvenim autfitima.

Avril Lavinge je bila obučena u svetlucavi ogrtač u svom stilu, koji je nosila uz šešir.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @queensofmusic3

Jean Paul Gaultier haute couture za jesen 2024/25.

Modna kuća Jean Paul Gaultier svake nedelje visoke mode ima gostujućeg dizajnera, a ove sezone je to bio Nicolas Di Felice, koji je inače kreativni direktor brenda Courrèges. Za Di Feliceovu reviju, sedište kuće Jean Paul Gaultier na adresi Rue Saint-Martin je postalo potpuno belo, sa izuzetno uskom pistom.

Prvo je predstavljena potpuno crna drapirana haljina sa jaknom sa širokom kragnom i velom koji je pokrivao lice modela od očiju nadole. Oštre siluete nesumnjivo čine upečatljiv motiv na ovoj reviji. Kolekcija je bila šokantna u svojoj suptilnosti, poput poslednje prozirne nude haljine u stilu venčanice koja je bila prekrivena sa 10.568 kukica. Na pisti je izgledalo kao jednostavan ukras, ali izbliza – to je bila čudesna vizija.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Joelle Diderich (@jdiderich)

Arhive su uvek najveći izvor inspiracije za svakog gosta dizajnera. Za ovu kolekciju, De Felice je pogledao nekoliko Gaultier revija – iz proleća 1999. i jeseni 1989. godine. Činilo se da je preuzeo element donjeg veša dizajnerovog rada i primenio ga na sopstvenu verziju radikalnog minimalizma.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Style Echo (@style__echo)

Na ovoj reviji smo primetili Emmu Chamberlain, koja je nosila minijaturnu košulju kao top, što je izgledalo potpuno otkačeno.

Selma Blair je nosila seksi crnu haljinu i crvene kožne operske rukavice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by @teamselma_

Pročitajte i ovo: Jacquemus “La Casa”: Modna fantazija u legendarnoj vili na ostrvu Kapri

Naslovna fotografija: instagram.com/10magazineaustralia

Božica Luković

Comments