Od početka ove godine susrećemo se sa brojnim promenama u modnoj industriji, a osim što se većina brendova odlučuje da smanji broj kolekcija koje će prezentovati tokom godine, veliki broj modnih kuća odlučuje se za alternativne metode predstavljanja novih komada putem digitalnih medija i internet platformi. Gucci je odlučio da organizuje posebnu digitalnu manifestaciju na kojoj je putem mini serije predstavio svoju novu kolekciju, a brend Balenciaga odlučio se na još smeliji potez – svoju novu kolekciju predstaviće putem video-igrice.

Ovaj luksuzni brend šestog decembra će predstaviti igricu pod imenom Afterworld: The Age of Tomorrow, a njena radnja događaće se u 2031. godini. Narativ igrice biće zasnovan na spoju prošlosti ispunjene različitim mitovima, koja će se neprestano preplitati sa idejama o futurističkoj, robotizovanoj budućnosti. Avatar vašeg heroja stalno će putovati između prošlosti i budućnosti, bivajući primoran da obavlja različite zadatke i ulazi u interakciju sa drugačijim ličnostima. Vaš avatar će naravno od početka do kraja biti obučen u niz različitih kreacija brenda Balenciaga, namenjenih narednoj sezoni.

Tokom poslednjih godina, sve velike modne kuće težile su da ostvare što veće prisustvo na digitalnim platformama, a danas većina njih ima i svoje online prodavnice, što je početkom poslednje decenije bilo gotovo nezamislivo za mnoge ljude u industriji. Burberry je svoju kolekciju ovog septembra predstavio putem platforme Twitch, a Gucci je osim lansiranja svoje mini serije udržio snage sa kreatorima Simsa i i rekreirao Off The Grid kampanju. Novi trendovi u digitalnim medijima i na društvenim mrežama zahtevaju stalno prilagođavanje, ukoliko ste rešeni da uspete. Čak i najtradicionalniji brendovi odlučili su se da porade na svom prisustvu u onlajn medijima i da izgrade autentične načine za komuniciranje sa potrošačima, naročito tokom perioda pandemije.

Comments