Savršen model za predstavljanje nove kolekcije? Hm… Visok, mršav, OK, može da bude i zgodan, boja kose i očiju nije bitna… A da li je bitno da bude stvaran? Pa, ako je sudeći prema potezu koji je napravila luksuzna modna kuća Balmain, to da li je model pravo ljudsko biće ili ne – nije od presudnog značaja. Čak, zašto bi iko angažovao prave modele kada može sam da ih kreira – pomoću kompjutera?! Dobra stvar je svakako doza slobode kada je reč o izboru jer na ovaj način možeš da stvoriš modela kojeg svet još nije video (niti druga modna kuća angažovala) i koji ti odgovara po baš svakom parametru. Hm, mudro, mudro!

Dakle, da, mrtvi smo ozbiljni, Balmain ima novu armiju modela koji zapravo i ne postoje (jer je reč o virtuelnim modelima), a koji su dobili tu čast da nose novu kolekciju iza koje stoji kreativni direktor kuće Olivier Rousteing.

Kako piše na zvaničnom sajtu “svako i svi su uvek dobrodošli da se pridruže rastućim redovima Balmain vojske – potrebno je samo da sa nama dele hrabar duh i želju za avanturom baš kao naše nove virtuelne ikone, Margot, Shudu i Zhi koje oslikavaju lepotu, stil i samouverenost”.

Comments