Ovih dana samo to i nosimo: sve vrste punđi i repova. Uglavnom nigde i ne izlazimo, po ceo dan provodimo u stanu ili kući, gledamo serije, malo radimo, idemo od sobe do sobe, od fotelje do frižidera. Nije kao da nam je potrebna neka specijalna frizura, a i konačno je došlo vreme da naša kosa malo odmori, da malo bude i prljava, da odmori od feniranja, presovanja, uvijanja.

Ovo je možda savršen momenat da se naša kosa oporavi, zato je sada treba samo negovati. Takođe, sada je momenat i da probamo da naučimo nešto novo, da naučimo da pravimo frizure, koje ćemo nositi kada za to dođe vreme. I ne, ne mislimo da treba da sečeš šiške. To nemoj da radiš. Takođe, ne mislimo na beskonačno pravljenje lokni presom za kosu. To gori kosu i u redu je ponekad, ali sada nije vreme za tu vrstu učenja. 

Kada već sedimo ovako, sa nespretno zavezanim kosama u rep ili punđu, možda je pravo vreme da naučimo da napravimo punđu koja je trenutno najpopularnija na Instagramu. U pitanju je banana punđa – ona frizura koju možeš da nosiš kako u stanu, tako i na nekim ekskluzivnim događajima. A nadamo se da će ih biti ove godine. I prizivamo ih, jer to znači da će tada sve ovo biti gotovo.

Postoje dve verzije ove punđe, jedna je malo opuštenija, a druga je elegantnija.

I hajde da se igramo. Prva verzija, malo opuštenija znači da prvo naprskaš kosu sprejem koji imaš. Zatim da pokupiš kosu kao da želiš da vežeš niski rep, ali nemoj da ga vezuješ, nego kreni da uvršćeš kosu gotovo od korena s desna na levo. I zaustavi se kada dođeš do vrata. Zatim stavi ukosnice, a ostatak kose pokupi u običnu punđu. Ako i ostane neki deo dole, možeš ga ostaviti ili ga jednostavno možeš pokupiti takođe ukosnicama. U sledećem tutorijalu pogledaj kako to jednostavno možeš da uradiš – korak po korak:

Kao što i sama vidiš, druga je malo komplikovanija, ali i elegantnija. Prvu ćeš sigurno iz prvog puta napraviti, za drugu će ti trebati možda malo vežbe. U suštini nikada nećeš znati, ako ne probaš.

Instagram jeste preplavljen ovim punđama, ali ne samo zbog karantina i izolacije. Generalno su te messy punđe u poslednje vreme veoma tražene. Jednostavno deluju prilično opušteno, svaka influnserka ih može napraviti i sama i super se slažu uz  brojne aufite.

Comments