Bandana je jedan od onih detalja iz detinjstva kojih se sa nelagodom sećamo. OK, tada su bile kul, voleli smo ih, ponosno nosili za skoro svako fotografisanje (kako školsko, tako i privatno), ali kada smo godinama kasnije prelistavali te fotografije, sam pogled na tu šarenu maramu i naš krezubi dečiji osmeh u nama je izazivao jezu: šta.sam.zaboga.to.nosila?! Dobro de, ne možemo se sada ljutiti zbog tadašnje mode (seti se samo da si tada bila jedna od najmodernije obučenih devojčica) ali možemo se zapitati šta se to zaboga s nama dešava kada mi ponovo uzimamo bandanu u obzir kao jedan od omiljenih aksesoara sezone – je l’ to do ove samoizolacije zbog koje počinjemo da ludimo ili su nas modni znalci zaista uverili u to da je bandana i u 21. veku pravo modno remek-delo?

I dalje imaš vremena da pobegneš, ali hajde da najpre objektivno sagledamo prednosti ovog modnog dodatka koji je počeo da privlači pažnju najpre na revijama koje su prezentovale nove trendove za sezonu proleće/leto odnosno jesen, a potom i na poznatim ličnostima – Dua Lipa je najskoriji primer. Dakle stvarno, zašto bi uopšte trebalo dati šansu bandani?

I dalje patimo za devedesetim i dvehiljaditim

Bandana je verovatno poslednja stvar za kojom ćemo posegnuti iz čuvenih modnih decenija, devedesetih i dvehiljaditih, iz jednog prostog razloga – sve ostalo se već vratilo u modu! A ako smo dali šansu svemu ostalom, zašto ne bismo i ovim ljupkim maramama? Svakako, razni su načini na koje ih možeš nositi, a da to ne bude granny style – nosi ih kao traku za kosu, kao gumicu za kosu, oko vrata, oko ručnog zgloba, kao kaiš, na torbi… Pokušaj, pa onda donesi odluku!

Definitivno ćeš izgledati zanimljivije na Skype ili Zoom call-ovima

Karijera nam se ovih dana svela na krevet/fotelju/radni sto, laptop, 50 kafa dnevno i isto toliko call-ova i sastanaka preko Skype-a ili Zoom-a. Tih, a taman si htela ceo dan da budeš u pidžami! Naravno, možeš se doterati samo gore – ko će znati da i dalje nosiš donji deo pidžame ako preko kamere vidi da si u elegantnoj beloj košulji koju si uklopila sa zlatnim nakitom i malo prirodne šminke?! Ovako izgleda idealan scenario kada ti znaš da ćeš imati sastanak, ali kada ti se neko javi u “5 do 12”, najbrži način da se uljudiš može da bude upravo bandana – uostalom, frizura je pola dobrog izgleda! Verovatno ćeš ovim detaljem zapanjiti svoje sagovornike, ali samo im objasni da je to poslednji krik mode. Uostalom, šta pa njih briga, tu ste da radite, a ne da se bavite tvojim izgledom! (Pssst, sasvim je opravdano ako se osećaš moćno i uzbuđeno što si napravila ovako veliki iskorak iz (modne) zone komfora – tako se očigledno gradi stil i postavljaju trendovi!)

Comments