Hot topics

4 super načina da se zabaviš u samoizolaciji – na mobilnom telefonu

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

#musthave: Torbe koje volimo ove sezone

Najbolje bob frizure: Inspiracija za prvu sledeću posetu frizeru!

#trèschic ideje kako da nosiš trenerku ovog proleća

Može li dnevnik zahvalnosti zaista da unapredi tvoje mentalno zdravlje?

Novo na Netflixu: Šta ćemo gledati u aprilu?

12 virtuelnih tura kroz muzeje koje moraš da posetiš

#homeworkout: Top 7 Instagram profila zbog kojih ćeš zavoleti vežbanje kod kuće

Kako da prihvatiš i zavoliš svoje telo

1/2

Barbie, igračka našeg detinjastva, sinonim za visoku, zgodnu plavušu duge kose. Barbie je ono čemu smo sve težile, želele smo da izgledamo kao jedna i oblačile smo ih u raznorazne krpice, a nekada smo pokušavale da ih samostalno (skoro uvek bezuspešno) sašijemo. Kao i drugima, i meni je Barbie bila najbolja prijateljica.

Prisetimo se, 2018. godine pojavila se prva “nesavršena” Barbie lutka, koja je imala salo na stomaku i celulit i bila je prikazana u raznim situacijama sa kojima možemo da se poistovetimo. Takva lutka napravljena je upravo iz tog razloga, kako bi se raširila svest da je Barbie obična devojka, kao i da u nesavršenosti leži savršenost.

Nakon što je čitavu deceniju bila omiljena igračka, Barbie je evoluirala kako ne bi odražavala ono što deca žele da budu, već ono što jesu. Kompanija Mattel sada je drastično promenila izgled Barbie lutke, uključujući lutke različitih veličina, sposobnosti i boje kože.

View this post on Instagram

Yuhuuuuu!!!🎉🎉🎉 Fotos promocionales de la esperadísima Barbie con vitiligo!!!💥💥 Y de rosa!!!!💘Coincidiendo con el mes de la sensibilización sobre el cáncer de mama. En octubre, 💗Vístete de Rosa💗 Te invito a unirte con una foto y el hashtag #BarbieFightCancer 💞💞💞 cualquier día de octubre, o tantos como quieras, en especial el 19, 'Día internacional de la lucha contra el cáncer de mama'💪😉💞 . . 💙'Fashionistas'💛Barbie💖n.135💜 (2019) 👉Molde▪CARNAVAL . . @barbie @barbiestyle @mattel #barbie #barbiedoll #Barbievitiligo #vitiligobarbie #vitiligo #blackdolls #blackbarbie #barbienews #barbiegram #dollnews #BarbieCarnaval #CarnavalDoll #barbiephotography #barbiefashionistas #dollstagram #thedollevolves #barbiefashionistas2019 #barbiestyle #dollstagram #barbiecollector #instabarbie #barbielover #dollphotogallery #barbiephoto #barbieworld #ilovebarbie #barbiefashionistas150 #fashionistas150 #barbiefashionista150 #fashionista150

A post shared by Mr.Warhol💥 (@barbiewarhol) on

Nedavno, upoznali smo se sa Barbie Afroamerikankom koja ima vitiligo. Nakon razgovora sa dermatolozima, Mattel kompanija razvila je lutku koja prikazuje stanje gubitka pigmenta u mrljama. Takođe, kako bi se podigla svest o različitim medicinskim stanjima, kompanija je napravila lutku bez kose.

Editors choice