San muškarca o savršenoj ženi bitno je narušen posredstvom tzv. sponzoruša. San žena o idealnom muškarcu i monetarno neizraženoj ljubavi izgubio se u masi istih. Ključ je pronaći izuzetke i shvatiti da sreću čine male stvari.

Platiša – dečko pristojnog izgleda i prezimena poznatog biznismena (khm)

Sponzoruša – na dobrom putu da postane kurva. Platiša i njegov keš utkani su u svaki segment njenog života

Dečak – ljubitelj sporta i društvenih igara zarobljen u telu odraslog muškarca, vlasnik izuzetno lepog osmeha

Devojčica – večiti sanjar u ruhu žene

Pojedini analitičari predviđaju da će se u ovom veku voditi oružani sukobi oko pijaće, čiste i zdrave vode, kao što je to bio slučaj sa naftom u prošlom veku. Počeće da nam oporezuju udisaje, izdisaje, rad plućnih krila i neometano funkcionisanje organizma. Ostaje nam da čekamo i vidimo koliko košta biti čovek.

Dok i dalje živimo u monetarno neizraženom svetu antropoloških interakcija, tatini sinovi čije leve ruke krasi previše blještav za naš ukus nazovi Rolex sat i đinđuve iks šestica i sličnih kombinacija fonetskih zapisa i cifara, podvući ćemo jedno (i samo jednom) – postoje devojke koje uzdahe, stenjanje, vrištanje, erupcije pod jorgan planinom, držanje za ruke, maženje i svoje vreme ne poklanjaju svakom… i ne naplaćuju priloženo.

Snovi Baš me briga da li imaš love, ja zbog love ne prodajem snove

Sledi svoje snove i zaboravi na kradljivce istih

Ne treba kriviti muški rod, čovek se uči dok je živ, a uostalom, muškarac može imati negativno iskustvo sa devojkom koja mu je zaronila u džep, poigrala se kreditnim limitima i ostavljala ga golog i bosog, ali ne u spavaćoj sobi.

Da, postoje sponzoruše, ali zašto generalizovati?

Situacija 1: Đuskam u klubu, tip-top odevne kombinacije mojih drugarica i mene, muzika dobra, alkohol na delu. Simpatična jedinka muškog pola prilazi i za naš sto stiže tura pića, cene vrtoglave kao i ženske potpetice. Ako popijem piće koje si platio, ako ti se nasmešim i nazdravim, ne kalkuliši da ćeš me odvući u krevet. Pa makar platio još deset tura. Za promenu, hajde da ne odemo do tvojih besnih kola, nego sutra u šetnju po obližnjem parku i eventualno pojedemo po sladoled i popijemo limunadu. Ne može? Znaš kako – devojački snovi ipak nisu na prodaju. Brišemo dalje.

Situacija 2: Keš-generator presvučen u masku finog dečka odlazi sa devojkom u dnevnu šetnju kroz park pun zelenih ekosistemskih grupacija. Mir, spokoj i tišina. Fluidi dobrih konverzacija struje između njih dvoje, tela se dodiruju, žmarci struje niz kičmu. Devojački san je na pragu ostvarenja. Na kraju dana jedan ovlaš poljubac i poruka za laku noć. Jutro posle – na kućnu adresu devojke stižu cveće, parfem i bombonjera uz poruku – očekujem te večeras u XXX hotelu u toj i toj sobi. Roletna na oči. Platiša je pokušao da kupi devojačko vreme, nikako da daruje prezime. Sumnjam da bi je u hotelskoj sobi dočekalo veče uz filmove, kokice i smeh.

Situacija 3: Lepa, duga i stabilna veza i njegov novčanik uvek na stolu. Plati hranu, plati piće, kupi haljinu, plati račune – sve on. A onda se gomilaju prohtevi – opeglaj mi košulju, idi do prodavnice, ionako ja sve plaćam, uradi ovo, uradi ono, spusti se dole, baš ti lepo ističe usne karmin koji sam ja platio. Pazi – nisi morao. Ovo je 21. vek, a jedan od vodećih trendova je zapošljavanje i emancipacija ženske populacije. Uostalom, šta misliš zašto radnje obiluju ženskim odelima za poslovne prilike? San o skladnoj vezi ne možeš kupiti, ili bar ne od devojke koja nije zaboravila da sanja.

Ako se svim okolnostima doda nadmeni stav muškaraca, a nestane simbatična bebeća facijalna ekspresija dok nas gleda, jasno je da može prošetati i pokušati da opraši drugi cvet i ubere plodove sluškinje, robinje i sponzoruše.

Ako želiš devojačke snove, moraćeš da počneš od sitnica – ukusnih, slatkih i jeftinih. Ako tvoja lepša polovina zahteva keš, keš i keš – ti se izmigolji prototipu tatinog sina i nađi devojku koja će zavoleti tvoju ličnost (ako je imaš), tvoj osmeh i stisak ruke, a ne tvoje platežne sposobnosti. Prosto je.

Ako si platiša i nećeš da se menjaš, postidi se sada – uostalom, metalik siva boja kola i tamna stakla neće te grejati u staračkoj postelji.

Ako si sponzoruša ili se menjaj ili se postidi sada – lepota je dovoljna za start, ne za ubrzanje i cilj i život srećne devojke.

Šta sve danas nije na prodaju – nevinost, kosa, polni organi, prirodno lepi nokti zarad zračenja i gela u bojama kineske konfekcije, slabašne muške ruke u pokušaju da “nabace” mišićnu masu – valjda i ne čudi što su i snovi o drugoj polovini na sniženju. Mislim, posle izvesnog broja sati svakako se probudiš.

Ne kriviti sponzoruše, razumeti platiše, shvatiti da nisu svi isti i da nisu sve iste i živeti u skladu sa mogućnostima. Dok ne počnu da oporezuju sve živo.


Kristina Živanović – “Ovo sazvežđe je za nju – provincija”. Doza kofeina za dobro jutro joj ne dozvoljava da uguši ambicije i snove, jer svaki dan je novi početak i ukazana prilika da život modifikuje u prijatan ambijent dostojan najvrednijeg detalja – osmeha. Student kragujevačkog Univerziteta, novinarka portala Ritam Grada.

Comments