Četiri najvažnija modna grada donose nam najnovije trendove u šminkanju. Kako se aktuelnosti u lepoti smenjuju brže nego oni u modi, pomoći ćemo ti da zadržiš dobar pravac svog beauty kompasa.

Kada se govori o nedeljama mode, asocijacija je više nego jasna: Trend alert! Šminka koja se prikaže na pisti i van nje služi nam kao putokaz za narednih šest meseci. Ono što vidimo na ulicama svetskih metropola olakšaće nam da u moru trendova izaberemo one koje najviše odgovaraju našem senzibilitetu i stilu. U nastavku te očekuju najupečatljiviji momenti koji su obeležili modni mesec.

London

Prirodnost je ponovo in! Odloži tamne nijanse, jake highlightere i sedefaste senke, a prigrli glossy teksture. Natural look i pedantno začešljana kosa su bile u fokusu na ulicama Ostrva. Beskrajno kreativni Englezi koji naginju ekstravaganciji i eksperimentima kada je u pitanju lepota, iznenadili su nas ove sezone slaveći klasičnu šminku. Grad koji ne strepi od @izmeštanja iz okvira@ ovoga puta je pretendovao na bezvremene tehnike. Nežno konturisanje i savršeno osenčeni prelazi su prepoznatljiv makeup arsenal viđen na revijama modnih kuća Burbberry, Christopher Kane i nezaobilazne Victorie Beckam. Skladna kombinacija boja i meke nijanse su novi must try.

Milano

Talas toplote milanske scene! Crveni karmin, cat eye i savršene lokne. Italijanska estetika je samouvereno potvrdila zašto se smatra jednom od najseksepilnijih. Crveno ne moramo da komentarišemo, zar postoji boja koja upečatljivije oslikava žensku snagu? Ako se jednim potezom može naglasiti zavodljiv pogled i pri tome pokazati umešnost u šminkanju, onda dajte ovamo taj ajlajner! Dolce&Gabbana je kreirao porcelanski izgled sa osvrtom na južnjačku tradiciju, te smo imali utisak da pistama šetaju naslednice Dionisovih muza. Ovom idejnom rešenju su se pridružili Emporio Armani, Marras i mnogi drugi modni giganti.

Comments