Hot topics

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

Sunčane destinacije koje moraš da posetiš u 2020.

Leto je najlepše godišnje doba i u skladu sa tim i mi moramo da budemo glamurozni i najlepši! To ćete postići ukoliko budete izbegavali greške u šminkanju. U svakom slučaju trudite se da vam tokom leta šminka bude što laganija zbog vrućine i sunca. Kada naučite gde ne treba grešiti, naučićete i kako da unapredite svoju tehniku šminkanja. Da vidimo, koje su to greške koje treba da se uklone iz naše dnevne rutine?

Korišćenje iste šminke čak i kada potamnite

Kada počnete da tamnite, bilo da je to prirodnim ili veštačkim putem, biće vam potrebna potpuno nova paleta šminke od korektora, pudera do senki za oči. Jedna od najgorih grešaka je da koristite iste nijanse na tamnoj koži. Pronađite odgovarajuću boju za novu boju tena i izgledajte prirodno.

Preterano korišćenje bronzera

Neumereno korišćenje bronzera može potpuno upropastiti vaš izgled. Nijansa bronzera vrlo je važna, ali je još važnije da naučite na koje delove lica treba da ga nanesete. Nikako ga ne koristite po čitavom licu! Umesto toga, stavite ga tamo gde je prirodno da vas sunce prvo “poljubi”: nos, jagodične kosti, vrh čela i vrat.

sminkanje1 Beauty No No: Pet najgorih grešaka u šminkanju tokom leta

Primena pudera

Koliko god da volite da koristite puder, za vreme toplih dana to može biti jedna od najgorih grešaka. Naravno, ukoliko preterate u nanošenju istog. Ne koristite masne pudere i one koji se sijaju na vašoj koži, koristite kremaste pudere, a kamenim ćete se vratiti na jesen.

Tečan puder biće postojaniji u vreme toplih dana, a kameni bi mogao da ostavlja fleke na vašem licu, skidajući se deo po deo.

Testiranje boje šminke na ruci

Pre nego promenite paletu boja za leto, moramo da vam skrenemo pažnju da to ne činite na osnovu boje vaše šake. Nakon sunčanja one često budu crvenkaste, a u svakom slučaju budu tamnije od vašeg lica. Ne zaboravite da puder nanesete i na vrat kako ne biste izgledali kao da imate masku na licu. Ne želite da izgledate neprirodno, zar ne?

Mnogo beskorisne šminke

Ukoliko nemate besprekorno čist ten, pokušavaćete da ga prekrijete slojevima šminke koji će u početku gušiti vaše lice i začepiti pore, a potom će šminka pod jakim suncem početi da se topi. Koristite laganu, kvalitetnu šminku koja je vodootporna i koja će dugo opstati na vašem licu i neće se razmazivati. Ne zaboravite da skidate šminku svako veče pre spavanja i odmorite svoje lice!

sminkanje Beauty No No: Pet najgorih grešaka u šminkanju tokom leta

Editors choice