Do sada već i te kako znamo da se određene devojke vezuju za određene trendove, lajfstajl, stil i slično. I tako dok se svaki put neumorno okrećemo Japankama i Korejkama za beauty savet, jer te žene zaista znaju neverovatne tajne i trikove kako da koža izgleda sjajno, negovano i sveže u bilo koje doba dana, sezone i u bilo koliko godina, Francuskinje su bile i ostale te koje su sinonim za ležeran lajfstajl. Njihova beauty rutina je jedna od najdražih jer nešto kod njih neprestano odiše lakoćom i deluje da su uvek savršeno spremne, i kao da je na to potrošeno samo nekoliko minuta. Minimalna šminka, ali maksimalna briga o svom licu i koži je zapravo ono što im daje taj specifičan nehajan a uvek sređen i krajnje prirodan izgled.

Dakle to da su Francuskinje jednako opuštenom chicu u svakom smislu, smo uveliko usvojili, ali to ne znači da nam s vremena na vreme neka od njihovih lista omiljenih proizvoda, dnevne rutine, noćne rutine i malih trikova nisu uvek dobrodošli. Najbolje od pariske mode i lepote smo najskorije videli na Chanel Resort 2019 reviji, i to je zapravo i pravi trenutak da tim povodom rekapituliramo sve ono što znamo o postulatima francuske lepote. Checklista za frankofile. Predstavljamo ti nekoliko pravila jednostavnih za pridržavanje koji su vredni primene.

Pravilo br. 1: 

Pravilna i stalna nega zamenjuju šminku. Nema te šminke koja može da pokrije nedostatke koji dolaze samo od nedovoljne brige o licu. Pudere zameniti kremama, maskaru ricinusovim uljem i tako redom. Brinuti o koži i negovati je to je aposlutni broj jedan. Tek na to dođe minimalno šminke i to je to. Dobra koža, čista i blago preplanula kao posle toplog letnjeg dana u Provansi je apsolutno sve.

Comments