Da bi vaša stopala u sandalama izgledala lepo, potrebno je da ih negujete. Leto je period kada se stopala više znoje što može dovesti do nastanka infekcija i neprijatnog mirisa. Da ne biste trošili novac na razne preparate, možete im kod kuće prirediti tretman kakav zaslužuju.

Tečnost za ispiranje usta

Istu tečnost koju koristite za ispiranje usta možete koristiti i kod nege stopala. Samo 10 minuta u ovoj vodi dovoljno je da se vaše noge oslobode bakterija i neprijatnog mirisa.

Mouthwash Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Soda bikarbona

Koristite sodu pri pranju nogu. Ona pomaže održavanju pH vrednosti na koži stopala i oslobađa i neprijatnog mirisa.

Baking Soda Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Lavanda

Koristite svežu lavandu ili ulje od lavande kada perete noge. Ubacite par kapi u vodu, jer lavanda opušta kožu i ima prijatan miris, a takođe dezinfikuje kao alkohol.

Lavender Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Limun

Želite da vaša stopala izgledaju sveže. Uzmite limun i istrljajte rubove stopala. On će pomoći da vaša koža bude čista i nežna.

Lemon Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Crni čaj

Prirodan lek za oslobađanje gljivičnih oboljenja je crni čaj. Skuvajte čaj i držite noge u njemu 30 minuta. Preporučljivo je da ovaj tretman uradite tri puta nedeljno da biste se oslobodili gljivica.

Black Tea Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Kamenje

Koristite kamen da biste skinuli mrtvi sloj ćelija sa kože. Ovo će vam pomoći da vaša koža na stopalima izgleda nežno i zdravo.

Pumice Stone Beauty savet: 6 prirodnih lekova koji će vam pomoći kod nege stopala

Mirjana Radojević

Comments