Znate koliko je zdrava i negovana koža važna, pa sigurno želite da pravilno iskoristite masku za lice. Maske za lice su sjajan način da hidrirate kožu, posvetlite i očistite kožu lica. Koliko god to lako zvučalo, postoje načini da ubrzate delovanje maske za lice.

Pogledajte savete kako da pravilno koristite masku za lice i da ona ima što veći efekat.

maska lice nega lice Beauty saveti: Kako da koristite masku za lice

Čišćenje

Najbolji način da dobijete maksimum od maske za lice jeste da očistite kožu pre upotrebe maske. Koža koja nije čista može da poništi delovanje sastojaka iz maske. Isperite lice i očistite losionom. Ako izdvajate mnogo novca za maske, onda bi bilo najbolje da pre toga očistite lice.

Pročitajte uputstvo

Bez obzira da li ste koristili mnogo maski za lice u svom životu, nijedna nije ista, pa bi bilo najbolje da pročitate uputstvo pre nego što je stavite. Možda je potrebno da je stavite na suvu ili vlažnu kožu, ili je potrebno da je držite više vremena. Da bi vaša maska imala pravo dejstvo, potrebno je da je pravilno upotrebljavate, pa je zato važno da pročitate uputstvo.

Testirajte masku

Najbolje bi bilo da testirate novu masku pre nego što je koristite, kako ne biste izazvali neželjene reakcije na koži lica. Nanesite masku na jedan deo ruke kako biste videli njeno dejstvo i ako ne postoje reakcije posle nekoliko sati, onda je slobodno možete koristiti.

Izbegavajte kontakt sa očima

Očigledno je da se maske stavljaju na lice, ali pazite kako ih stavljate i na delove blizu očiju, jer su osetljivi. Takođe, ako su rupe na maski male, onda ih proširite kako biste bili sigurni da neće doći u kontakt sa očima.

Pazite na vreme

Važno je da pazite na vreme koliko masku držite na licu, jer vam se može dogoditi da zaboravite da je skinete na vreme. Kada su maske za lice u pitanju, važno je da ih držite onoliko koliko je napisano u uputstvu, jer ako se previše osuši može iziritirati kožu. To što masku držite duže nego što je napisano, neće bolje uticati na njeno dejstvo.

Comments