Svaka od nas želi da izgleda najbolje moguće u što kraćem roku. I to uopšte nije nemoguće, ukoliko znate trikove koji će vam uštedeti i vreme i novac, a pomoći vam da izgledate sjajno.

Bilo da to znači da neke proizvode koristite na različite načine ili da uz pomoć nekih trikova postignete da vam šminka duže traje, svakako će vam značiti da zapamtite ove savete.

Maskara je savršen ajlajner

Krećete na posao i shvatate da ste potrošili ajlajner. Ne brinite se, maskara vam pristiže u pomoć! Ukoliko imate četkicu za ajlajner, jednostavno zahvatite malo maskare i nanesite iznad trepavica.

embedded use mascara as eyeliner Beauty saveti: Trikovi za mudre lepotice

Zubi bez karmina

Nešto najgore što može da se desi jeste da vam crveni karmin ostane na zubima. Međutim, slobodno nanesite ruž u jarkoj boji, a onda stavite kažiprst u usta, stegnite usne i izvucite prst. Tako će višak karmina koji bi mogao da ostavi trag na zubima ostati na vašem prstu i bez bojazni možete da se smejete celu noć.

Savršene usne

Seksi usne podrazumevaju i jasno definisanu gornju usnu. To ćete postići uz upotrebu olovke za usne. Ukoliko želite i neku korekciju, nanesite malo pudera ili korektora na usne, pa onda iscrtajte liniju tamo gde vam se dopada. Naravno da to ne treba mnogo da odstupa od vaše prirodne linije usana.

embedded perfect cupids bow lips Beauty saveti: Trikovi za mudre lepotice

Razbudite se

Nakon neprospavane noći, vaše oči su verovatno crvene i nadute. Uz pomoć bele senke ili bele kajal olovke u uglu oka i ispod obrva koju ćete utrljati, vaše oči će izgledati bistrije i lepše.

Zanimljiv lak

Ukoliko vam je dosadilo da uvek imate isti lak na noktima, uz pomoć jednostavnih trikova možete uraditi da izgledaju zanimljivije. Sve što vam treba su flasteri! Nakon što nanesete jednu boju laka za nokte, isecite rupičasti deo bez vate i zalepite na nokat. Onda premažite lakom u drugoj boji, sačekajte da se osuši i odstranite flaster. Ostaće vam simpatične tačkice.

embedded polka dot nail art Beauty saveti: Trikovi za mudre lepotice

Bebi puder sa maskarom

Često na reklami za maskaru obećavaju i volumen i dužinu trepavica i izuzetno crnu boju i sjaj i sve. Međutim, to često nije slučaj. Ali i za to postoji trik – bebi puder! Nanesite jedan sloj maskare, pa umočite štapić za uši u bebi puder i pređite preko trepavica, a onda nanesite i drugi sloj. Bićete oduševljeni rezultatom.

Dugotrajni talasi

Ukoliko ne želite ravnu kosu, a nemate vremena za odlazak kod frizera i sve što imate pri ruci jeste pegla za kosu – ne sekirajte se. Sve što treba je da ispletete kikice, a onda pređete presom preko njih. Razvežite kike i eto frizure!

embedded how to style braid waves Beauty saveti: Trikovi za mudre lepotice

Korektor

Ukoliko stavljate korektor samo na podočnjake, to neće ispasti baš najpoželjnije. Korektor treba da razmažete u obliku trougla, nikako kruga. Zamislite tri tačke, suznica, ivica nosa i slepoočnica. To su tri tačke trougla koji treba da napravite. Tako će vaše lice delovati sveže i blistavo.

Lenka Gatić

Comments