Brzi pogled na kalendar i shvataš da si i ove godine ponovila ono za šta si 1. januara čvrsto odlučila da ipak nećeš uraditi – zapustila si svoj izgled utešena time da je zima i da niko neće obraćati baš toliko pažnje na to da li ti je i koliko koža zategnuta i glatka. A sad, kada se vreme polako poboljšava i biva sve toplije (to automatski znači da ćeš pokazivati više kože nego inače) shvataš da moraš da delaš brzo! :guglasavetezaglatkukožu:

U redu, nećemo te kritikovati zbog nečega što često i same radimo iako znamo da ne bi trebalo, već ćemo ti predložiti nekoliko saveta koji uvek “pale” – čak i u skoro pa poslednjem času! (Srećom, još uvek je maj, imamo taman dovoljno vremena da se dovedemo u red do letnjeg odmora… Zar ne?!)

Koliko puta reći? Hidratacija!

Preskočiću priču o tome koliko je važno piti odgovarajuću i dovoljnu količinu vode (jer nam na taj način koža postaje čistija, blistavija i čvršća) već ću te pitati šta je zaboga toliko teško u tome da sa sobom uvek nosiš flašicu sa vodom kako bi se osvežila, ali i doprinela lepom izgledu svoje kože? Jednostavno počni i, veruj mi, brzo će ti preći u naviku. I sama sam već posle nedelju dana konstantnog konzumiranja 2l vode dnevno primetila koliko mi je ten lepši, a koža nekako zdravija, gipkija i nežnija!

Teško, ali važno – ishrana!

Često kažem da bih pre “probušila kašiku” nego vežbala (ne slušaj me, nisam dobar primer!) jer sam toliko lenja, ali uvek na kraju shvatam koliko je ishrana važna, za opšte zdravlje da, ali i za izgled kože. Kad god bih preterala sa slatkišima, masnim ili mlečnim namirnicama to se i te kako videlo, ali čim bih uz dovoljno vode počela da konzumiram i više voća, povrća, zelenog čaja i ceđenih sokova – posle nekoliko dana bih primetila pozitivne rezultate! Moj savet ti je da počneš da piješ limunadu svakog jutra – odlična je za detoksikaciju, ali i za poboljšanje izgleda tena!

zdrava ishrana Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

Odgovarajuća nega je plus!

I ovo znamo – koža se neguje i spolja i iznutra! Iznutra sada znaš kako, a spolja – pa, znaš i to! Pronađi odgovarajuće proizvode za negu (dnevne + noćne) i obavezno koristi kremu sa zaštitnim faktorom. Na ovaj način ne samo da neguješ svoju kožu i činiš je zdravom i lepom, već je štitiš i od raznih spoljašnjih faktora koji i te kako mogu da je ugroze i oštete.

Reši se tih neželjenih dlačica – dugotrajno!

Uh, znam. Svaka od nas želi glatku kožu što duže kako bi bezbrižno uživala ne samo na odmoru već i svakodnevno. Problem je što nemamo toliko vremena da se svakog dana bavimo uklanjanjem dlačica, a iskreno, ne znamo više ni da li je pametnije upotrebiti brijač ili vosak. Dugotrajne rezultate koji su nam potrebni, ispravka, neophodni, može nam obezbediti Philips Lumea Prestige, najsnažniji IPL uređaj koji je dizajniran za sigurno, lako, prijatno i pre svega bezbolno korišćenje – kod kuće! Sigurno se pitaš šta je tačno IPL? IPL tehnologija zasniva se na primeni nežnog pulsirajućeg svetla na kožu koje stimuliše folikul dlake usporavajući njen rast, što za rezultat daje svilenkasto glatku kožu duže vreme. Nakon samo tri tretmana koje možeš da sprovedeš i sama, primetićeš 92% manje dlačica, a nakon 12 tretmana možeš da uživaš u glatkoj koži čak 6 meseci! Dugotrajnije od depilacije, lakše i sigurnije od brijača!

philipis lumea prestige Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

Philips Lumea Prestige uređaj možeš koristiti na svim delovima tela potpuno bezbedno – jedinstveni, inteligentno zaobljeni nastavci prilagođavaju programe tretmana svim delovima tela pružajući optimalne rezultate kako na telu, tako i na bikini zoni, pazusima, pa čak i licu. Tako oslobađajuće! Tretmanom Philips Lumea Prestige uređajem ne oštećuješ niti iritiraš kožu, a nakon tretmana slobodno možeš da koristiš omiljene proizvode za negu poput krema, losiona i dezodoransa. Glatka kožo, eto nas!

philips lumea prestige 2 Beauty Talks: Kako da ti koža bude glatka duže vreme?

Piling je takođe poželjen!

Jednom nedeljno bi valjalo počastiti kožu dobrim, što prirodnijim pilingom (ne samo kožu lica, već i celog tela). Nakon pilinga i uklanjanja mrtvih ćelija sa površine kože, ona će izgledati svežije i mlađe, biće mekša ali i beskrajno nežna i glatka!

Počni da vežbaš!

Izvini, ali vežbanje zaista utiče na lep izgled kože i to na više načina. Najpre, znojenjem svoje telo lišavaš toksina što će se odraziti i na tvoj ten. Baš kao i mišići, i koža biva zategnutija nakon vežbanja, a zbog podsticanja cirkulacije, podstičeš i proizvodnju kolagena koji je zaslužen za gladak i ujednačen izgled kože. Dobra stvar je što se u vežbanje ubraja i opuštajuća joga – i tu možeš dobro da se zategneš, ali i da se opustiš delotovornim tehnikama disanja. Opuštanje znači manje stresa, a manje stresa znači lepša i zdravija koža, bez nesavršenosti i bora!

Onda, kad počinjemo?!

Ivana

Comments