Pred vama je lista malih trikova koji će vam život učiniti mnogo jednostavnijim kada je u pitanju make-up.

Kada vam treba ajlajner, a treba vam baš večeras, zaboravili ste ga kod drugarice sinoć, kao i sjaj za usne, nema potrebe za panikom koja će vam upropastiti izlazak zbog ovako male i nevažne stvari. Umesto ajlajnera, iskoriste maskaru, a umesto sjaja fantastičnu kombinaciju bebi ulja i karmina. Pored ovih, tu su još neki esencijalni make-up trikovi koji će vaš život učiniti lakšim.

Sjaj za usne napravljen po vašoj meri

Nestalo vam je labela ili sjaja za usne, a potreban vam je baš večeras, vrlo jednostavno ćete doći do njega, treba vam samo malo bebi ulja i karmin. Namažite usne bebi uljem, zatim preko njega nanesite karmin četkicom.

Veštačke trepavice na prirodan način

Volite izgled veštačkih trepavica, ali vas zamara lepljenje i trenutak kada se odlepe! Efekat veštačkih trepavica postići ćete sledećim trikom: prvo premažite maskarom, zatim drugu četkicu umočite u bebi puder i time premažite trepavice, a potom opet maskarom i divite se svojim ogromnim trepavicama!

embedded eyelash definition Beauty trikovi: Maskara kao ajlajner i veštaci koji to nisu

Izbegnite tragove od maskare na gornjem kapku

Stari, ali sjajan trik. Tokom nanošenja maskare na trepavice na gornjem kapku, na kapak stavite kašiku! Sav višak će ostati na kašiki. A, ukoliko želite da razdvojite slepljene trepavice, za to koristite čistu četkicu za zube. Efekat će vas oduševiti.

Maskara kao ajlajner

Nestalo vam je ajlajnera, a tako ste želeli da ga stavite za ovaj izlazak. Nikakav problem ukoliko imate maskaru. Četkicu od ajlajnera umočite u tečnost od maskare i našminkajte oči!

Učinite neželjene dlačice na licu nevidljivim

Kada stavite puder odjednom na svetlo dana izađu dlačice za koje niste ni znali da postoje na vašem licu, poznato? Rešite ovaj problem tako što ćete puder nanositi potezima koji idu na dole, ni slučajno ukrug.

Maja Bunčić 

Comments