Ukoliko imaš mnogo starih karmina kojima si izgubila poklopac ili im se nekako pokvarilo pakovanje, šta ćeš uraditi? Verovatno će ti biti žao da baciš tu omiljenu nijansu, a svaki put ćeš se umazati kad počneš da kopaš prstom po pakovanju. Ali i za to imamo trik!

Takođe, pokazaćemo vam kako da posle pijanke dođete sveži na posao i kako da vam šminka duže traje.

Ovo su saveti za devojke koje vole da izgledaju lepo, vole da se sređuju, ali naravno, kao i većina nas, ne žele da potroše više nego što moraju, i kada je vreme, a i novac u pitanju.

Napravite svoju paletu

Kupite separator za lekove i od njega napravite paletu svojim omiljenih nijansi karmina. To ćete uraditi tako što ćete nožem izdubiti karmin. Možete ih i zagrejati malo kako bi lakše izašao sadržaj. Ovako ćete imati jasan uvid u to kojim bojama raspolažete, a i lako ih možete nanositi četkicom.

Rešite se mamurluka

Ok, trebaće vam mnogo više od par poteza četkicom kako biste se rešili mamurluka. Ali bar možete da kamuflirate tragove burne noći. Obavezan je korektor na podočnjacima, svetlija senka, po mogućstvu sedefastobela u uglovima oka, ali i ovaj trik – kalaj olovka u nude boji koju ćete staviti u unutrašnji deo kapka i tako kamuflirati crvenilo očiju.

Dugotrajan karmin

Kada stavite svoj omiljeni ruž, prislonite papirnu maramicu na usne, a onda umočite četku u puder u prahu. Pređite preko usana i tako matirajte karmin. Za bolji efekat ponovite ovo par puta.

arabesque long last lippenstift artikel Beauty trikovi: Ove fazone ne znaju ni profesionalci

Popravi polomljeni karmin

Ukoliko ti nov karmin ispadne i polomi se na pola, lako ćeš ga popraviti tako što ćeš spojiti dva dela, a onda zapaliti šibicu i njome istopiti karmin u krug tako da se polomljeni delovi spoje.

Bronzer za telo

Krenuli ste u grad, a noge su vam bele, što baš i ne izgleda toliko privlačno imajući u vidu da ste planirale da obučete šorts. Bez brige, samo pomešajte mleko za telo sa malo svog omiljenog bronzera. Namažite i noge će vam izgledati bar nijansu tamnije.

Maskara bez mrlja

Ako imate problem da stavite maskaru na trepavice, a da se pritom ne umažete potpuno, koristite papirnu maramicu ispod trepavica kada nanosite proizvod.

Napravite idealnu nijansu karmina

Sigurno imate one karmine čija boja vam ne stoji sve dok ga ne pomešate sa nekim drugim karminom. Zašto to ne biste odmah uradili. Izvadite ih iz pakovanja, malo rastopite i pomešajte.

color4 Beauty trikovi: Ove fazone ne znaju ni profesionalci

Jače senke

Ako želite da vam senka bude pigmentovanija i da duže traje, jednostavno umočite četkicu kojom nanosite senku u vodu, pa onda zahvatite senku.

Bez karmina na zubima

Kada nosite jarke karmine često čim se nasmejete boja ostane na vašim zubima. Kako se to ne bi desilo evo jednostavnog trika. Stavite kažiprst u usta i brzo izvucite napolje tako da višak karmina ostane na prstu.

darklip2 Beauty trikovi: Ove fazone ne znaju ni profesionalci

Napravite svoju BB kremu

Ponekad vam nije potrebna potpuna prekrivenost, pa biste samo stavile malo BB kreme kako bi koža bila hidrirana, a njena boja blago korigovana. To lako možete postići ukoliko pomešate kremu sa zaštitnim faktorom i tečni puder.

Lice koje se ne sija

Kada se našminkate verovatno na kraju stavite puder u kamenu da biste matirali lice i učinili šminku dugotrajnijom. Ali u toku dana lice vam se verovatno ipak prosija. To ćete lako regulisali papirnom salvetom. Prislonite na bradu, čelo ili gde god da imate višak masnoće na licu i držite dok ne upije. Samo nemojte trljati kako se šminka ne bi razmazala.

Gel lajner začas

Ukoliko poželite efekat gel lajnera na očima, a nemate ovaj proizvod, samo prislonite upaljač uz običnu olovku za oči. Istopiće se i kliziti po oku poput gela, a i efekat će biti isti – dugotrajna i pigmentovana boja.

Bela senka kao prajmer

Ukoliko hoćete da vam senke na očima izgledaju pigmentovanije i duže traju, kao podlogu nanesite belu senku. Tako će boje biti izraženije.

a4414278d4701e06 thumb temp310804741375458844.preview full Beauty trikovi: Ove fazone ne znaju ni profesionalci

Lenka Gatić

Comments