Pre nego što zvanično ustupimo mesto zimi i proslavi 2020. godine uz novogodišnju plejlistu (podrazumeva se da ove aktivnosti idu jedna uz drugu), ispisujemo priču o lepoti koja je zaokružena notama najupečatljivijih trendova koji su obeležili deceniju na izmaku. Poslednjih godina industrija lepote kreće u novom pravcu. Kako žene u potrazi za individualnošću i raznolikim izgledom traže originalne ideje, moralo je doći do kreativnog buma kako bi se zadovoljile njihove potrebe. Zbog toga je pred tobom spisak šarenolikih i trendi izdanja koja su kreirala leksikon lepote ove dekade.

Rajfovi ukrašeni cvećem

Trend koji je ostavio dubok trag, i to u rasponu od 2010. do 2013. godine, bio je možda i najljupkiji. Momenat šumske vile nije ostao rezervisan za svečani venac koji ispod vela izviruje na venčanju, niti za glasne maksenbal žurke. Cvetni venčići od različitih materijala bili su toliko popularni da su imali svoj momenat i na crvenom tepihu.

Takozvane “šiške na stranu”

Večita dilema: šiške ili ne? Pokazalo se da je u prvoj polovini ove decenije bilo popularno nositi ih, posebno ako padaju preko jednog oka. Emma Stone i Taylor Swift su bile među poklonicama ove ženstvene frizure koja delikatno skriva zavodljivi pogled ispod isfeniranih pramenova. Moram da priznam da sam u iskušenju da (ponovo) posegnem za makazama.

Balayage i ombré 

Mešanje različitih boja u jednu jedinstvenu koja daje razigranu formu kosi svake dužine je hit koji je ušao na beauty scenu 2012. godine, ali je njegova popularnost među pripadnicama lepšeg pola bila toliko moćna, da njegove tragove viđamo i danas. Nijanse spojene na promišljen i prefinjen način donele su istinsko iluzionističko iskustvo svim trendseterkama. Ova igra boja nadahnuta uglađenošću i savremenom oštrinom, zasluženo zauzima svoje mesto na listi beauty zapovesti decenije.

Konturisanje

Pa, zasigurno znamo kome da zahvalimo na ovome – Kim Kardashian je pokrenula novo doba u svakodnevnom šminkanju, i to timski, u saradnji sa dugogodišnjim saradnikom Mariom. Sa prizvukom ironije, pozdravljam scensku šminku koja se ušunjala na ulice kao “prirodna”. Apsolutna antiteza pokretu no-makeup makeup, ovo je trend koji je nagnao aspolutno sve brendove na tržištu da izbace barem jednu paletu za konturisanje, a beauty vlogerima doneo milionske preglede na kanalima punih turtorijala posvećenih ovoj temi.

Comments