Da li si spremna za izazov? Evo kako da u 2019. pobediš (staru) sebe!

Love ’90s: Pravila oblačenja za urbane devojke

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

Back to classic: Trendi modeli patika koje ćemo voleti u 2019.

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Sve tajne ONLINE shopping-a koje moraš da znaš!

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Tajna glatke kože u zimskim mesecima

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Ovakve sendviče još nisi probala, a možeš ih napraviti sama!

CITY While you were out 03 Bela Borsodi

CITY ''While you were out''

Ukoliko imate oštro oko i dobro pamćenje, a volite da surfujete internetom, neće vam biti teško da shvatite da se modna fotografija sve češće svodi na princip copy/paste. Ako spadate u grupu onih koji od modne fotografije očekuju nešto više od proverene formule: “lepo lice, lep krajolik, lepa garderoba”, rad fotografa Bele Borsodija (Bela Borsodi) biće za vas pravo osveženje. Ovaj Austrijanac koji živi i radi u Njujorku poznat je kao lifestyle fotograf, ali se proslavio pre svega slikajući garderobu i modne dodatke (najčešće cipele, tašne i satove). Njegov rad objavljen je u više editorijala za V Magazine, Vogue, Elle, NY Times Style Magazine, Italian Glamour kao i u reklamnim kampanjama za brendove poput Uniqlo, Baume et Mercier Watches, Hermès, Selfridges, Bloomingdales. Karakteristično za njegov rad je trodimenzionalno posmatranje odevnih predmeta i njihovo “oživljavanje” na potpuno neočekivan način. Tašne na ručku, cipele koje su izašle da popuše cigaretu, kaiševi koji čitaju i slušaju muziku, samo su neke od stvari koje se mogu videti na njegovim fotografijama. No, poigravanje sa erotičnošću, bizarnošću i modom je ono što je obeležilo Borsodijev rad i učinilo ga prepoznatljivim, toliko prepoznatljivim da se našao i na udaru feminističkih pokreta nakon objavljivanja editorijala Foot fetish za V magazine. Interesantno je da se u definisanju Borsodijevog rada često spominje i psihologija, najčešće zbog poigravanja sa posmatračevom percepcijom i psihom.

Njegov portfolio možete pogledati na www.belaborsodi.com, a mi vam pružamo uvid u nekoliko zanimljivijih radova iz različitih editorijala i kampanja čiji je on autor.


Branislava Antović je novinarka i autorka bloga Divine World of Fashion, kojoj je moda rehabilitacija od svakodnevnice. Njen moto: I am a fashion person, and fashion is not only about clothes – it’s about all kinds of change.

Editors choice