Uživale smo dok smo obasjane jarkim beogradskim suncem ovih dana šetale gradom i posmatrale prolaznike, njihov stil, osmehe, reakcije, a pre svega način na koji nose svoj stil i ono što jesu. Stil je možda, za mnoge, jedan od najplićih načina da iskažete sebe kao ličnost i individuu, ali daleko od toga da je zanemarljiv. Kakav god da je, stil daje svakome notu svojstvenu samo toj osobi i neizbrisiv trag kojim ostajete prepoznatljivi, ma kakvom stilu bili verni. Beograđani znaju kako da iznesu modu i trendove, ali zato svakom tom aspektu pridodaju svoj krajnji pečat u koji se zaljubite kada kročite na ulice Beograda i imate priliku sve to da upijate. Uživajte gledajući ovaj modni raport, baš kao što smo Sonja i ja uživale pripremajući ga!

BSC2 Belgrade Style Catcher

Samo jedna satenska mašna umesto obične crne gumice začiniće vašu odevnu kombinaciju i dati joj notu ženstvenosti, ma kakvom stilu da ste odani. Ovaj oblik naočara je ove godine apsolutni imperativ, ali ne plašite se da ćete sa njima izgledati uniformisano (kako je često slučaj kod trendova koji vladaju u nekom periodu Beogradom), jer su stvarno zanimljive i primenljive uz različite stilove.

BSC8 Belgrade Style Catcher

Na ovoj devojci mi se veoma dopada kombinacija materijala i boja, koja na iznenađujući način odmara oči od jarkih boja leta. Sandale su više nego nesvakidašnje, i savršeno uklopljene uz ostatak kombinacije. Ovaj tip sandala je savršen i za poslovne/studentske noćne i dnevne varijante, ne ustručavajte se da ih kombinujete uz haljine lepršavih materijala ili dugačke suknje.

BSC7 Belgrade Style Catcher

Obe priznajemo da je u Beogradu teško nahvatati muškarce koji žele da se slikaju i pokažu nam svoj stil. Ovaj je, kao što vidite, uhvaćen u hodu. Ova kombinacija je savršena za vrele letnje dane. Starke su nezaobilazne, na vama je samo da izaberete tip i boju majice koja vam najbolje stoji.

BSC9 Belgrade Style Catcher

Ova devojka prosto zrači, što svojom lepotom, neposrednošću, a na kraju, ali možda i najbitnije, stilom. Jarke boje se fantastično uklapaju sa pantalonama ovako laganog i prijatnog materijala i zajedno ostavljaju utisak svežine i letnje radosti. Naoružajte se jakim osmehom i ukrasite ulice Beograda baš kao ova dama.

BSC10 Belgrade Style Catcher

Evo na koji način se možete zaštiti od beogradskog sunca. Kačketi i šeširi su zanimljiv i koristan aksesoar ukoliko znate dobro da ih iskombinujete.

BSC3 Belgrade Style Catcher

Zaronite u mamin ili bakin ormar iz mlađih dana i sigurno ćete pronaći jednu ovakvu dugačku suknju. Ako vam bude široka, možete je pričvrstiti kaišom vezanim na ovaj način i spremni ste za leto. Ukoliko ipak nemate veliki izbor kod kuće, prošetajte do beogradskih prodavnica, i videćete da ih skoro svuda ima, a tako su prijatne i korisne za predstojeće letnje dane. Kombinujte ih sa jednostavnim majicama “dizni” printa i omiljenim naočarama i prenesite vesele vibracije ostalim Beograđanima. Baš kao ova dama.


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Sonja Starčević – fotografija je za nju način da ispolji svu svoju kreativnost, svaku svoju emociju i svo svoje ludilo. Ako ne slika, ima osećaj da baca uspomene. Voli da upoznaje drugačije od sebe, da uči od boljih, i da sve što radi radi do same perfekcije.

Comments