Ovih dana su ulice prepune nasmejanih turista, a posebno su bile proteklog vikenda kada ste na ulicama Beograda mogli čuti bilo koji drugi jezik osim srpskog. Osim što su okitili naš grad svojim osmesima i pozitivnim vibracijama, oni su ga obogatili i stilom koji smo Sonja i ja zabeležile. Uhvatili smo, naravno, i pokoju lepu Beograđanku. Takođe, ovaj Belgrade Style Catcher je još više obogaćen samom činjenicom da nam je bila posebna čast da na ulicama našeg grada naiđemo i fotografišemo prelepu kneginju Jelisavetu Karađorđević koja odiše neverovatnim stilom i prefinjenošću.

Nadam se da ćete uživati barem delom koliko smo Sonja i ja fotografišući ljude od stila ovog jula.

BSC1 Belgrade Style Catcher

Animal print je prisutan barem malim delom u svakoj sezoni, i uvek se može savršeno iskombinovati sa pastelnim bojama i laganim teksturama leti. Pogledajte kako ova dama savršeno uklapa kožnu torbicu, bež lakovane cipelice i haljinu već pomenutog dezena.

BSC2 Belgrade Style Catcher

Na ovoj dami su mi se pre svega najviše svidele cipele u divnoj plavoj nijansi, a potom i aksesoari koji savršeno upotpunjuju ceo look. Igrajte se tregerima, jer dodaju svakom stilu notu osveženja i lični pečat. Cvetno, veselo, letnje, a opet skladno, pristojno i sa stilom. Tako to rade beogradske dame.

BSC3 Belgrade Style Catcher

Ovde se jednostavno plašim da neću umeti dovoljno dobro da prokomentarišem stil kojim kneginja odiše. Samo ću dodati da se njen stil najmanje ogleda u tome za kakvu se odevnu kombinaciju odluči, već da preovladava njena gracioznost i besprekorni osmeh i toplina kojom obasja svakoga.

BSC41 Belgrade Style Catcher

Verovatno ćete odmah prepoznati da su i ove dve dame od stila u poseti Beogradu, ako ni zbog čega drugog, zbog fotoaparata. Karirana jaknica, izgužvani materijali pastelnih boja i neobavezna frizura doprinose ležernom stilu kojim one odišu. Savršeno za šetnju nedeljom posle podne i razgledanje Beograda.

BSC5 Belgrade Style Catcher

Evo još jednog turiste, ovog puta iz Irske, koji smelo kombinuje pink i plavu boju i ne skriva oduševljenje našim gradom. Jednostavno, a jedinstveno.

BSC6 Belgrade Style Catcher

Helanke su uvek in. Možete ih kombinovati u svakoj sezoni, bitno je samo da ako su one raznobojne ne preterujete sa koloritom ostatka kombinacije. Sve treba da bude sa merom i ukusom. Posebno nam se dopao zlatni diskretni sat uz koji vam nije potrebna nikakav drugi aksesoar.

Uživajte u beogradskom letu ovog jula i budite uvek sa stilom jer ćemo možda baš vas Sonja i ja presresti na ulicama Beograda i fotografisati za sledeći BSC.

Do utorka!


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Sonja Starčević – fotografija je za nju način da ispolji svu svoju kreativnost, svaku svoju emociju i svo svoje ludilo. Ako ne slika, ima osećaj da baca uspomene. Voli da upoznaje drugačije od sebe, da uči od boljih, i da sve što radi radi do same perfekcije.

Comments