Svaka beogradska ulica je modna pista, ili čak – modna pozornica. Beograd ne može, složićemo se, da se pohvali veoma burnim, svakodnevnim modnim dešavanjima (za kojima mnogi od nas istinski žude), ali zato više nego bilo koji grad može da se diči srdačnim i otvorenim ljudima, koji i čine ovaj grad pravom modnom metropolom.
 
Gledajući na Beograd kao na veliki modni događaj, zaista sam uživala. Jednostavno, nikad ne znate dok ne probate kako sve to izgleda. Slikajući ove divne dame, saznala sam mnogo i bezbroj puta se slatko nasmejala – onda kada sam insistirala da uslikam najstariju damu sa ovih slika, koja se prvo tako divno postidela, a onda me pitala “Zašto ja, zašto baš ja, pa ja sam stara?” Možda, ali stil je večan, rekao bi Iv Sen Loren. Ili na primer, kada sam naletela na našu poznatu glumicu Ivu Štrljić, koja je više nego velikodušno pristala da se slika i podeli svoj stil sa nama.
 
Tada sam shvatila da se kod beogradskih dama stil pokazuje u osmehu, ponašanju, u tome kako se nose sa velikim životnim problemima, kako gledaju, slušaju i pričaju… a tek onda u onome što imaju na sebi.
 
Predstavljam vam ono što sam ja uhvatila prvih februarskih dana u našoj prestonici.
 

1 Belgrade Style Catcher: februar i moda

Jako zanimljiv sat i torba prelepog oblika sa raznobojnom maramom = savršen stajling sa izlazak sa drugaricama i neminovnu trač partiju uz overavanje novih krpica.

2  Belgrade Style Catcher: februar i moda

Helanke su svuda! Možete ih iskoristiti u svakoj kombinaciji. U ovom slučaju odlično su uklopljene uz jednostavnu bluzu sa prelepim čipkanim delom. Romantično, a tako stylish!

3 Belgrade Style Catcher: februar i moda
Minđuše sa divnim radom i najjednostavnija bledoroze majica sa čipkom savršeno razbijaju crnu zimsku monotoniju. Odlična torba koja se može nositi i u svakodnevnoj varijanti, ali i za izlazak.

4 Belgrade Style Catcher: februar i moda

Duboki šorts odlično uklopljen u dnevnoj zimskoj varijanti podseća nas da će uskoro proleće! Come on, spring!

5 Belgrade Style Catcher: februar i moda
Kosa koja se slaže sa torbom i čizmicama, preslatko! Uz sako iz maminog ormana i belu pletenu kapicu, ovo je savršena kombinacija za zimsko-prolećne dane beogradskog februara.

6 Belgrade Style Catcher: februar i moda
Oksfordske cipelice + crni sako sa naramenicama + geek naočare = must have ovog proleća!

7 Belgrade Style Catcher: februar i moda
Slavimo mladost i boje! Naizgled nespojivo, a u stvari fenomenalno uklopljeno. Šareno, šareno, šareno! Preslatka ogrlica donosi bajkovite primese ovom tako mladalačkom look-u.

8 Belgrade Style Catcher: februar i moda

Sa stilom, moderno! To umeju prave beogradske dame! Ona je savršeno združila krzno sa gumenim čizmama i torbom.


Jelena Todić obožava modu, smeh, Beograd, crnu čokoladu, kafu Doppio Marrakesh, svoje divne drugarice, a pre svega da slika i da bude slikana. Smatra Audrey Hepburn neprevaziđenom ikonom stila. Njen moto: “Nothing is impossible, word itself says I’m possible.” (A. Hepburn)

Comments