Hot topics

#MySkinMyWay: Slavimo lepotu i jedinstvenost tvoje kože! Prijavi se i budi deo našeg beauty advertorijala!

Kako da se našminkaš kada nosiš masku?

7 najpopularnijih modela vereničkog prstenja i burmi u 2020.

#pričeiznutra: Teme kojih se i žene stide, a ne bi trebalo!

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

1/2

Šta ti prvo padne na pamet kada ti kažemo: košulja + kravata? Muškarac, uglađen, spreman i sređen da ide na posao, neki važan sastanak. Profesionalizam i ozbiljnost. Da li ti je kojim slučajem pala na pamet žena? Pa verovatno nije, zato što ove kombinacije uglavnom vezujemo za muškarce.

Dugo je bilo potrebno da se žene oslobode, da se predrasude smanje. I ne kažemo sada da predrasude uopšte ne postoje, već se perspektiva promenila.

Drugačije je i radujemo se što je tako. Onog trenutka kada se Bella Hadid pojavila u ovoj “muškoj” kombinaciji počeli smo da razmišljamo drugačije. I nije kao da nikada do sada nismo videli ženu u odelu sa kravatom, ali ipak veći uticaj ima kada to učini trenutno jedna od najpopularnijih poznatih ličnosti. U tim trenucima se u potpunosti menja percepcija. I čak i oni koji nikada nisu razmišljali o tome, sada su možda sebe zamislili u toj kombinaciji.

Bella Hadid se u ovoj kombinaciji pojavila na muškoj reviji Alyx Studio. I malo je reći da nas je oduševila. Do sada je uspela da iznese mnoge kombinacije, ali smo očarani njenom mogućnošću da se prilagodi čak i ovoj. 

Bella je samo predstavila ovaj trend, a ono što je jako važno da kažemo i zbog čega govorimo o ovom trendu, jeste činjenica da su čak i Marc Jacobs, Area i Saint Laurent predstavili ovu kombinaciju kao novitete za proleće/leto 2020. Što znači da će, ako uzmemo u obzir sve moguće trendove, koje tek očekujemo, ovo biti jedno vrlo interesantno proleće.

I da, ovo sada baš i ne ide na ruku aktuelnim trendovima u poslovnom svetu. Sve smo više i više otvoreniji i opušteniji kada je oblačenje u pitanju, sve manje firmi zahteva preterano formalne kombinacije oblačenja. Da, nekada se tačno znalo šta se i kako oblači i nosi. Međutim, sada je sve drugačije i gleda se da se ti standardi apsolutno opuste.

Ono što stručnjaci i oni koji se bave modom misle o ovom pitanju je vrlo interesantno. Naime, oni kažu da se bilo koji trend može prilagoditi bilo kome. I to znači da trendove više možda i ne možemo da delimo na muške i ženske, već da se teži ka tome da postane sve univerzalno. I da, možda ovo zvuči pregrubo i možda još uvek nismo stigli do te tačke kada treba i da razmišljamo o tome, ali je činjenica da se izazov borbe polova krije u gotovo svakom segmentu života, pa posebno i u modi.

Editors choice