Beogradska filharmonija otvara novi ciklus pod nazivom „Na visokim potpeticama“, koji će na pet koncerata u toku sezone predstaviti žene na dirigentskom podijumu.

Dirigentski podijum je vekovima bio rezervisan isključivo za muškarce. Danas, u svetu nije nimalo neobično da su žene sa dirigentskom palicom na centralnom mestu na bini. One zauzimaju i značajne pozicije u orkestrima i operskim kućama u sve većem broju, a neke od njih su već prave legende svog poziva. U ovoj sezoni, Beogradska filharmonija posvećuje novi ciklus njima i svim drugim damama, koje vredno rade na tome da to tek postanu.

Copy of kristina poska Beogradska filharmonija Na visokim potpeticama

Kristina Poska

Nastupi:

Kristina Poska (22.11.2013.)

Karen Kamenšek (13.12.2013.)

Džejn Glover (14.02.2014.)

Žizel Ben-Dor (16.05.2014.)

Koncert zakazan za 22. novembar, kada će se predstaviti dirigentkinja iz Estonije – Kristina Poska, posebno je interesantan zato što je posvećen Svetskom danu prevremeno rođene dece, koji se obeležava 17. novembra. Beogradska filharmonija sarađuje sa Udruženjem roditelja preveremeno rođene dece “Mali Div” koje, na ovaj način, žele institucijalno da podrže. Filharmonija na taj način doprinosi podizanju svesti u javnosti o problemu prevremnog rađanja i istovremeno, promociji prvog i jedinog udruženja roditelja preveremno rođene dece u Srbiji – “Mali Div”.

 

Comments