Treba ti promena? Reši NAGRADNI KVIZ i saznaj kakvu frizuru treba da furaš ove godine!

Zdrava koža glave – blistava kosa: 5 razloga da počneš da koristiš arganovo ulje u svakodnevnoj nezi

Onaj osećaj kada napokon ostvariš cilj za koji si verovala da nije moguće ostvariti!

Kako da pronađeš motivaciju kada je jednostavno nemaš?

5 #fitnessgoals koje treba da postaviš sada da bi ovog leta najzad bila u formi i izgledala najbolje moguće

Na posebnom si režimu ishrane? Evo šta ti može pomoći da ostvariš još bolji rezultat!

Na koji način odeća utiče na tvoje raspoloženje i kako da ga popraviš

#beautycrush: Prirodan, a ujednačen ten i kako ga postići

O ovome se ne priča: Bubuljice i nesavršenosti na koži kod odraslih žena + kako ih se rešiti!

All eyes on you: Kako da odabereš maskaru koja će ti ovog puta zaista odgovarati

Majske izložbe u Kulturnom centru Beograda biće otvorene u četvrtak 9. maja u 20.00 u okviru 14. BEOGRADSKE INTERNACIONALNE NEDELjA ARHITEKTURE / BINA 2019.

U Galeriji Artget možete da posetite izložbu pod nazivom ARHITEKTURA ALEKSANDRA STJEPANOVIĆA, a kao autori izložbe su Jelica Jovanović, Relja Ivanić i Marko Kažić, dok u BINA FOKUSU ove godine je stvaralaštvo i rad ni manje, ni više nego uvaženi arhitekta i profesor Aleksandar Stjepanović.

MG 1146 Pano Beogradska internacionalna nedelja arhitekture u Kulturnom centru Beograda

“U društvu koje je od arhitekata očekivalo i zahtevalo da arhitektura bude visokog kvaliteta – a skromna i racionalna, industrijski proizvedena – a autorska i originalna, Aleksandar Stjepanović u svim kontekstima i u svim autorskim timovima uspeva da usporuči vrhunska rešenja, koja i danas, decenijama kasnije, služe kao reperi domaćeg stvaralaštva. Modularnost je uporište njegove arhitekture – a ne prepreka, prefabrikacija je polje eksperimenta – a ne neprilika, normirana arhitektura je autorski izazov – a ne stega. Arhitektura i urbanizam su neodvojive kategorije prostornosti koje on kroz veštu upotrebu betona, opeke i bakarnog lima oblikuje tako da se enterijer preliva u javni prostor, a okruženje prožima unutrašnjost objekata. Objekti građeni limitiranim društvenim, odnosno javnim sredstvima i od betona, gotovo proskribovanog materijala, zahvaljujući izdašnim i promišljenim prostorima i upečatljivim likovnim detaljima postaju vizuelni simboli grada”, kaže Jelica Jovanović.

Iz celokupnog opusa prof. Stjepanovića na ovoj izložbi su posebno izdvojeni i detaljno prikazani stambeni kompleks sa pratećim sadržajima, Blok 22 i 23, na Novom Beogradu i dve visokoškolske institucije: Fakultet dramskih umetnosti na Novom Beogradu i Filozofski fakultet u Novom Sadu.

U Likovnoj galeriji otvara se izložba NOVA TRADICIJA – Za stolom sa arhitekturom i umetnošću iz Južnog Tirola na kojoj će se predstaviti arhitekte: Roland Baldi Arhitekti, Bergmajstervolf arhitekti, Veronika Majer, Mesner Arhitekti, Plasmastudio, Peter Pihler Arhitektura, Kristijan Švinbaher, Totronik, kao i umetnici: Eliza Alberti, Mirijam Hajler, Tomas Huk, Martin Kargruber, Artur Kostner, Đankarlo Lamonaka, Jozef Rajner, Maria Valher. Kustosi izložbe su Liza Trokner i David Kalas.

Koncept izložbe počiva na čuvenom južnotirolskom gostoprimstvu i odražava njegov kulturni i višejezični karakter. Budući da je nastala u regionu u kome se govore tri jezika, sa raznolikom kulturnom scenom, izložba ima za cilj da pozove publiku za zajednički sto. Posetioci će moći da sednu za veliku trpezu gde će se služiti (prikazivati) arhitektonska i umetnička jela. Na meniju su tradicija, reinterpretacija i kreativni uticaji.

bergmeisterwolf architekten Pacherhof  Beogradska internacionalna nedelja arhitekture u Kulturnom centru Beograda

Mahlzeit (nemački), Buon appetito (italijanski), Bun Apetit (ladinski), Prijatno.

Kako bi prikazali bogate, raznovrsne kulturne prakse arhitekata i umetnika Južnog Tirola, međunarodni žiri u sastavu: Verena Konrad (Arhitektonski institut, Forarlberg), Boris Podreka (Atelje Boris Podreka) i Eva Gratl izabrao je radove arhitekata i umetnika sa javnog konkursa koji su najbolje odgovorili na krovne pojmove Mladi | Priznati | Tradicija/Reinterpretacija | Inovacije koji definišu koncept izložbe NOVA TRADICIJA.

Izložba se realizuje u saradnji sa udruženjem Südtiroler Künstlerbund i uz podršku Austrijskog kulturnog foruma u Beogradu.

Ulaz je slobodan, dobro došli!

————-

Fotografije: Promo

Editors choice