Beogradska nedelja umetnosti (BNU) ove godine će se održati po četvrti put u periodu od 20. do 28. juna na više lokacija u Beogradu. Pod sloganom “Obojimo Beo Grad” ovaj festival će svojim sugrađanima ponuditi bogat, kvalitetan i raznovrstan program.

Edukativni program se sastoji iz jedanaest radionica koje će biti održane u “Domu omladine Beograda” – gradskoj kulturnoj instituciji koja podržava ovu manifestaciju od samog početka. U okviru edukativnog programa biće organizovane radionice iz oblasti fotografije, event menadžment, plesa, muzike, strateškog planiranja i pozorišne umetnosti.

Ove godine smo dodatno proširili program u odnosu na prethodne tri, što samo još jednom potvrđuje kvalitet i prepoznatljivost Beogradske nedelje umetnosti. U okviru pratećeg programa biće organizovana modna revija “Young Walk” na kojoj će svoje radove predstaviti deset mladih modnih dizajnera, zatim izložba fotografija studenata pod nazivom “Beograd kroz ključaonicu”, kao i izložba likovnog umetnika Dejana Mandića, koncerti grupe “MaraQYa” i studentkinja FMU-a, Katarine Ranković i Ljubice Damčević. U saradnji sa plesnim klubom “Elit” biće organizovana “BNU Be Fresh Plesna bitka” na kojoj će svoja plesna umeća prikazati učesnici edukativnih radionica.

Ove godine posebna pažnja posvećena je organizaciji dečjeg programa “Beogradska nedelja umetnosti za decu”, koji je osmišljen sa ciljem da se deci predškolskog uzrasta ponudi kvalitetan umetnički sadržaj, koji će im pomoći da razvijaju kulturne potrebe i navike. Ovaj program biće organizovan u predškolskim ustanovama “Vračar”, “Dečiji dani”, “11.april” i u DKC “Majdan”. Nakon završenih radionica, u UK “Parobrod” 27. juna će biti organizova izložba dečjih radova, kao i javna tribina “Kultura i ti na ti” na kojoj će o kulturnim potrebama dece govoriti Branka Kostić ispred Francuskog instituta, Hana Stamatović, dečiji psiholog, Anđelka Janković, menadžer u kulturi i Lidija Seničar ispred DKCB-a.

BNU 2014 2 Beogradska nedelja umetnosti: Obojimo Beo Grad

Ovogodišnji partneri Beogradske nedelje umetnosti su Dom omladine Beograd, UK “Parobrod”, Jugoslovensko dramsko pozorište, Francuski institut, Dečiji kulturni centar Beograd, “Master Blaster” studio, studio “Shonski”, Fakultet za estetiku i kozmetologiju, edukativni centar “Proces-edukativna arhitektura”, plesni studio “Elit”, predškolske ustanove “Dečiji dan”, “Vračar”, “11. april”, DKC “Majdan”. Finansijsku podršku Beogradske nedelje umetnosti, koja se održava pod pokroviteljstvom Grada Beograda, obezbedile su kompanije Imlek”, “Bambiˮ i “Knjaz Milošˮ.

Više informacija o programu možete pronaći na sajtu www.bnu.rs ili putem maila office.bnu@gmail.com.

Comments