Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

Druga Beogradska nedelja umetnosti ponudiće Beograđanima veoma raznovrstan program, u periodu od 1. do 8. jula. Osnovna zamisao ove manifestacije je edukacija i afirmacija mladih domaćih umetnika i dizajnera.

foto 2 Beogradska nedelja umetnosti okupiće više od 200 mladih umetnika

Beogradska nedelja umetnosti

Svi zainteresovani će moći da se prijave za učešće u raznovrsnim radionicama do 25. juna putem formulara koji su dostupni na sajtu Beogradske nedelje umetnosti. Radionice su podeljene u dve celine pod nazivom “Umetnost na dohvat ruke” i “Beogradska urbana umetnost”.

Koncept programa “Umetnost na dohvat ruke” je osmišljen tako da omogući svakom učesniku da napravi jedinstveno umetničko delo. Sa tim ciljem će biti održane četiri radionice u vezi sa: umetnošću slikanja na svili u Domu omladine, tkanje i dizajn nakita u prostorijama Akademije Del Lusso, kao i radionica svetla u pozorištu u JDP-u.

“Beogradska urbana umetnost” će okupiti eksperte iz oblasti ulične umetnosti, koji će svoje znanje i iskustvo preneti polaznicima pet radionica. Tri radionice će biti u vezi sa uličnim plesom – elektrobuggy, kramp i hip-hop. Preostale dve će se baviti grafitima i street artom.

Edukativni program će se održati u prostorijama Doma omladine Beograda, JDP-a i Accademia Del Lusso. Učešće će biti besplatno za sve polaznike.

kracija Jovan Stevanovic1 Beogradska nedelja umetnosti okupiće više od 200 mladih umetnika

Kreacija Jovana Stevanovića

Važan segment programa će činiti i modna revija “Young Walk”, koja za cilj ima afirmisanje mladih domaćih dizajnera i prikazivanje njihovog rada. Ona će se održati na Naxi Plaži ispred Ušće Shopping Centra, 1. jula od 20h, u saradnji sa modnom agencijom “Fox”, salonom “Hairlovers” i magazinom “ELLE”. Posle revije publiku na otvaranju očekuje koncert Infinity Quintet-a. Na istom mestu će glumačka grupa “Feniks”, 5. jula u 20h, odigrati predstavu “Krađa, svađa, … itd.” Urnebesna komedija o porodičnim odnosima će zasigurno nasmejati i oduševiti publiku.

kracija Zorana Stojanovic Beogradska nedelja umetnosti okupiće više od 200 mladih umetnika

Kreacija Zorane Stojanović

U ovogodišnjem programu BNU-a, posebno se izdvaja Beogradska pijaca umetnosti koja će okupiti izlagače iz Novog Sada, Kragujevca, Subotice, Beograda i drugih gradova Srbije. Na Trgu Nikole Pašića, 7. jula od 12h, Beograđani će moći da pogledaju rad preko devedeset mladih umetnika, dizajnera i kreativaca koji stvaraju unikatan nakit, odeću, razne predmete za kuću i još mnogo toga.

Fotografije nastale u okviru prošlogodišnje radionice koju je vodio poznati modni fotograf Miša Obradović javnost će imati prilike da pogleda na izložbi koja će činiti deo vizuelnog programa Beogradske nedelje umetnosti na Naxi Plaži.

kreacija Maja Milenkovic Beogradska nedelja umetnosti okupiće više od 200 mladih umetnika

Kreacija Maje Milenković

Poseban koncept će predstavljati i izložba za poneti pod nazivom “Volite li Beograd”, koja će biti prikazana u žurnalu koji posetioci mogu da ponesu sa sobom i na taj način u svakom trenutku budu u mogućnosti da uživaju u najlepšim fotografijama našeg glavnog grada. Od preko 100 fotografija glasovima publike odabrano je sedam fotografija koje će se naći u BNU žurnalu.

BNU se održava u saradnji sa Naxi Plažom, Domom omladine Beograda, Accademia Del Lusso, Modnom agencijom Fox, Salonom Hairlovers, Real Time Clipping-om, i drugim prijateljima manifestacije.

Editors choice