Konačno je i beogradska publika dobila priliku da 12. februara u Domu omladine vidi premijeru dugo najavljivane “masovne monodrame” Anđelke Prpić pod nazivom “Šta me snađe”.

Dramski tekst za ovu interaktivnu savremenu komediju u kojoj se popularna glumica Anđelka Prpić pojavljuje u 12 različitih uloga, potpisuje jedan od najboljih srpskih dramskih pisaca i scenarista Nebojša Romčević, a režija je poverena proslavljenom glumcu, muzičaru i reditelju Branku Đuriću Đuri.

Ova životna komedija tokom decembra je pobrala nepodeljene simpatije u više 10 gradova u rasprodatim salama Srpskog Narodnog Pozorišta u Novom Sadu, u Kragujevcu, Jagodini, Valjevu, Mladenovcu, Cirihu, Požarevcu, a Anđelka Prpić će se prvi put pokloniti beogradskoj publici 12. februara u 20:30h, u velikoj sali Doma omladine. Karte su u prodaji od 18. januara na biletarnici Doma omladine kao i putem Eventim prodajne mreže I sajta eventim.rs. Zbog velikog interesovanja, premijera 12.2. je rasprodata ali su otvoreni termini i 13. i 14.2.

Andjelka Prpic Sta me snadje 2 Beogradska premijera pozorišne predstave Šta me snađe

“Sećam se odlično svog osećaja pred prijemni ispit, situacija je “ili jesi ili nisi”. Pripreme za beogradsku premijeru predstave “Šta me snađe” me je vratila u tu davnu 2003. godinu, kada sam nestrpljivo čekala ulaz pred komisiju za upis na Akademiju. Sa istim žarom čekam i reakciju beogradske pozorisne publike, čiji su standardi visoki”, iskreno će Anđelka.

Ukratko o predstavi

Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra tridesetdvogodišnju bankarku Jovanku Joku Jakovljević. Mlada žena koja gradi karijeru onim što ima (pameti i znanja ponajmanje) u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju u njenoj praznoj glavici, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu… sobu. Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnštajna. Zadovoljstvo je njegovo, kajanje njeno…

Rekli su o predstavi

“Volim kada se pred mene stavljaju teški zahtevi i koji imaju prvenstveno zadatak da budu pitki i da okupljaju široku publiku. Kroz monodramu “Šta me snađe” susrela sam se sa temom sa kojom se, sigurna sam susreću mnoge žene, a to je pitanje morala! Šta je uopšte moral, u kojoj meri ga treba slepo slediti? Da li je vredno pobeći od sopstvenih ubeđenja? Imamo li svoja ubeđenja ili smo zavisni od okoline i sredine i svega sto nam se nameće? Žargonski rečeno, dati il’ ne dati? A šta je na tasu ponekad i “stočne” vage otkriću vam na sceni. Uzbuđuje me jako kada treba da oživim likove i teme u kojima se svi pronalaze. Zadatak mi nije lak, a to je da se uglavnom žene ali i muskarci poistovete sa mojim problemom na sceni!” (Anđelka Prpić, glumica)

Andjelka Prpic predstava Beogradska premijera pozorišne predstave Šta me snađe
Kada pišete za određenu glumicu, razmišljate kao krojač: šta će najlepše da joj stoji, šta će da istakne struk, otkrije obline, boju očiju, da može da se nosi po raznim vremenskim prilikama, da je nije sramota ni u jednom društvu. Morate da razmislite o klijentu-kakva je osoba, kakav temperament, kakva su joj životna ubeđenja, ideološka opredeljenja. O tome sam promislio duboko i analitički i napisao masovnu monodramu. U njenoj se glavi neprekidno svađa, miri, ljubi i kudi čitava jedna ulica bučnog italijanskog gradića, tu se jedni bore za reč, drugi traže mir i tišinu, treći krkaju, četvrti se izgladnjuju. Kada šijete dramu po meri ovakve glumice, shvatite da ona može u isti čas da nosi kolekciju za zimu, proleće, leto i jesen…i da će sve dobro da joj stoji. Moje je bilo samo da sve te likove dovedem u krizu i da se smejem zapisujući ono što se dešava.” (Nebojša Romčević, dramski pisac)

“Anđelkina predstava će sigurno postaviti nove standarde u kategoriji predstava za jednog glumca. To sigurno nije monodrama, nije ni standup nego je jedna interaktivna savremena komedija koja zabavlja gledaoce na sofisticaran način i nalazi svoje mesto u srcu svakog od njih, nezavisno od toga kakve komedije su do tada voleli da gledaju. Anđelka demonstrira svoj posebni talenat i pokazuje celu lepezu šarmantnih karakterističnih likova koji plene pažnju i dižu ritam predstave od početka do kraja. Svakako se radi o kvalitetnoj zabavi koja ne potcenjuje gledaoca nego komunicira s njim na nivou koji on zaslužuje. U današnjoj poplavi jeftinih komedija Anđelkina “Šta me snađe” predstavlja pravo osveženje.” (Branko Đurić Đura, reditelj)

Zbog velikog interesovanja, premijera 12.2. je rasprodata ali su otvoreni termini i 13. i 14.2.
Karte su u prodaji od 18. januara na biletarnici Doma omladine kao i putem Eventim prodajne mreže i sajta eventim.rs.

Andjelka Prpic Sta me snadje 3 Beogradska premijera pozorišne predstave Šta me snađe

Foto: Sanja Krivačević

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Comments