Već nam je dobro poznato da je srebrna boja kose trend ove godine, a postoje i određene frizure koje će ti pomoći da izgledaš vitkije. Ako svoju letnju frizuru prilagođavaš godišnjem dobu, onda su svetli pramenovi pravi izbor, naročito jer oni dodatno posvetle ako si izložena moru i suncu. Za leto je čak i interesantno ako izvučeš neke pramenove u boji, pogotovo ako planiraš da provedeš celu letnju sezonu na festivalima. Ali uvek imaj u vidu da, kada se približi jesen i hladnije vreme – takvu frizuru (jesenju!) automatski i priželjkuješ, a ona je potpuna suprotnost od tvoje letnje boje kose.

Tamne nijanse u tvojoj kosi, ili jednostavno tamna kosa, nekako se uklapa uz tmurno jesenje vreme, ali to ne znači da takva kosa ne može da izgleda lepo ili da je ne treba izuzetno negovati kao leti. Zbog vetra i zime koji štete tvojoj kosi jednako kao i sunce, ona i dalje zahteva dodatnu negu. Najbolje rešenje kada dođe hladnije vreme je da svoj šampon i regenerator koje redovno koristiš zameniš onim koji među sastojcima imaju, na primer, shea butter, vitamin E i arganovo ulje, kako bi duboko negovali i nahranili tvoju kosu i dodatno je zaštitili.

Kako bismo ti pomogli da izabereš baš pravu frizuru za ovu jesen/zima sezonu, donosimo ti neke od predloga koje bi trebala da razmotriš.

“The shag”

Mnogo poznatih ličnosti koje već duže vreme imaju istu dužinu bob frizure su sada već pomalo nezadovoljne svojim izborom. Žele više volumena i, jednostavno, da se sa jednoličnom frizurom nešto desi! I ti osećaš isto? Potreban ti je “shag hairstyle”. Ova frizura, koja je bila izuzetno popularna tokom devedesetih, podrazumeva stepenasto šišanu kosu, a više kratkih pramenova joj daju na volumenu i gustini. Svakako, ne treba preterivati sa feniranjem naročito ukoliko nemaš striktno ravnu kosu. Postoje određeni preparati za kosu koji će ti pomoći da dobiješ taj efekat kovrdžave kose, bez da se mnogo mučiš, a frizura će i dalje biti dovoljno edgy i baš onakva kakvu si želela. Dobra stvar kada je u pitanju shag frizura jeste ta da kada imaš prirodno kovrdžavu kosu, jako brzo napraviš frizuru. Dovoljno je da samo ujutru staviš adekvantan preparat na kosu i – blistaš tokom celog dana!

Srednja dužina sa blagim volumenom

Mnogo žena u toku leta skraćuje kosu na drastične dužine naspram one prvobitne. Dok dođe zima, dobar deo kose koju si odsekla i poraste u neki, recimo, duži bob. Tad ćeš poželeti da svoju frizuru oblikuješ na način koji će komplimetirati tvojim crtama lica. U tom slučaju, nekoliko pramenova oko lica skrati kako bi kosi dala volumen i žiost, ali i kako bi na pravi način uokvirila lice. Ovaj detalj će izgledati jako lepo, tvoja kosa će biti osvežena i svakako lakša za oblikovanje. Predlažemo ti da je blago isfeniraš ka unutra, a kako će se u toku dana kosa “opustiti”, dobićeš taj ležerni efekat koji si i želela!

Comments